• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Levandovski je zaslužio Zlatnu loptu: Najbolji fudbaler svijeta koji tu nagradu neće dobiti!

Autor mondo.rs

Poljak je napokon osvojio najveći trofej u klupskom fudbalu, ali...

 Robert Levandovski najbolji fudbaler svijeta 2020. Izvor: Guliver/Getty images/Pool, Pool/Getty Images Europe

Bajern Minhen je u nedjelju uveče po šesti put u istoriji postao šampion Evrope! Pari sen Žermen je potrošio milijardu evra u posljednjih 10 godina, ali njemačka "mašina" Hansija Flika imala je više u svom arsenalu da se domogne "ušatog" trofeja.

A njega se napokon dočepao i Robert Levandovski.

Možda će vas zanimati

Svi i dalje pamte onu njegovu sezonu probijanja na najvišem svjetskom nivou, kada je u žuto-crnom dresu Borusije Dortmund bez većih problema "strpao" četiri gola Real Madridu Žozea Murinja, dovevši tako Klopov tim u finale Lige šampiona.

Tamo ih je baš zaustavio Bajern, a kada već nije mogao da ih pobjedi u najvećoj utakmici klupskog fudbala, onda je riješio da im se pridruži. Sedam godina kasnije, uspio je.

Najbolji napadač svijeta i golgeter kojim se diči čitava Poljska napokon je postao šampion Evrope. U sezoni u kojoj je postigao 55 golova u svim takmičenjima - koliko je postigao, recimo to, i cijeli Atletiko Madrid u 38 utakmica Primere - Levandovski je (nepravedno) ostao bez još jednog vrednog trofeja.

Naslova najboljeg fudbalera svijeta.

Izvor: Guliver/Getty images/Pool, Pool/Getty Images Europe

Bar će to biti slučaj sa prestižnom Zlatnom loptom, nagradom koja je i dalje "krem de la krem" kada su u pitanju nagrade za one najbolje. Zbog svega što je Leva pokazao u čitavoj 2020. godini i zbog svega što smo vidjeli od njega kada se sezona nastavila, postavlja se pitanje zašto je "Frans fudbal" požurio da objavi da ove godine neće biti dodjeljivana nagrada.

Bajern je nadmoćno osvojio Ligu šampiona, u 11 utakmica pobijedivši svih 11 puta, usput upisavši i 8:2 protiv Barselone, 7:2 protiv Totenhema usred Londona, kao i ukupno 7:1 u dvomeču protiv Čelsija.

U svemu tome, Levandovski je odigrao ogromnu ulogu, tresao mreže kako je stigao i da sezona Bundeslige nije kraća za četiri kola od one u Seriji A, moguće je da Ćiro Imobile ne bi postao "zlatna kopačka" Evrope.

Zbog svega toga i čudi što se Zlatna lopta neće dodjeljivati. Uostalom, glavni kriterijum u godini u kojoj se ne održavaju reprezentativna takmičenja gotovo uvijek i jeste pitanje ko je dominirao u timu koji je osvojio Ligu šampiona.

Kada pogledamo da je ovo bila slaba sezona za Barselonu, Real Madrid, Juventus, Mančester siti i iz evropskog ugla nedovoljno dobra za dominantni Liverpul, još je jasnije da Levandovski do kraja 2020. ne bi imao konkurenciju da postane najbolji igrač svijeta.

Tu nagradu možda će mu dodijeliti FIFA na "The Best" ceremoniji, ali Zlatna lopta je Zlatna lopta...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC