• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kovač pričao da su igrači Bajerna limitirani: Bio je to automobil za 200 km/h, samo nije imao pravog vozača!

Autor Milutin Vujičić

Reči kojih su se igrači Bajerna prisećali svaki dan od prošlog oktobra...

 Niko Kovač pričao da su igrači Bajern Minhen  limitirani: automobil za 200 km/h bez vozača Izvor: Guliver/Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Bajern je u novembru povukao vrlo hrabar potez kada je odlučio da smeni Nika Kovača posle katastrofalnog poraza od Ajntrahta (5:1), a na njegovo mesto postavili su nedovoljno poznatog Hansija Flika, dotadašnjeg asistenta Hrvatu.

Ispostaviće se da je to bio jedan od najboljih poteza u istoriji kluba jer su kod Flika zaigrali direktniji, atraktivniji i efektniji fudbal što je na kraju rezultovalo osvajanjem "triple krune".

Možda će vas zanimati

Gotovo da se podrazumevao trofej u Bundesligi i Kupu Nemačke, međutim kada osvojite Ligu šampiona, i to u posebnim uslovima i po posebnim pravilima u vreme pandemije, to govori da ste odradili neverovatno dobar posao. Sve je bilo idealno u Minhenu, iako je samo nekoliko meseci ranije zaudaralo na "raspad sistema".

Problem nije bio u tome što je Bajern imao slab tim, ili što su igrači zaboravili da igraju fudbal, nego što je u ovom sportu izuzetno važno poverenje i odnos trener-fudbaleri.

Niko Kovač je prema pisanju nemačkih medija "bio gori Nemac od Nemaca", što znači da su njegovi treninzi bili preobuhvatni, igrači su stalno bili nezadovoljni i umorni, zamerao im je svaku sitnicu koju ne urade kako je on zamislio.

U današnje vreme, kada su igrači osetljiviji, to nije pravi pristup, a posebno nije poželjno govoriti o njima kao da su amateri. To je bila kobna greška Nika Kovača.

"Morate da imati igrače za takav tip igre. Ne možemo voziti 200 kilometara na sat po autoputu ako naš automobil može maksimalno postići brzinu od 100 na sat", kazao je Niko Kovač u oktobru prošle godine kada je jasno stavio svima do znanja da njegov tim ima mnogo ograničenja.

Izvor: Guliver/Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Ako je mislio da će to naterati njegove igrače da igraju bolje, grdno se prevario, pošto su se okrenuli protiv njega, posebno oni koju "gazduju" svlačionicom: Miler, Boateng, Nojer...

U roku od mesec dana nije promenjen motor na "kvarnom automobilu", niti gume, nego je za volan seo drugi vozač koji je znao da oslušne mašinu, shvatio je da ne treba da gazi po papučici za gas i da će ako je pazi - dati sve zauzvrat!

Niko Kovač se sigurno prisetio svojih reči iz oktobra tokom jučerašnje utakmice, ali verovatno su ih svaki dan ponavljali i fudbaleri Bajerna dok nisu pokazali da su najbolji automobil na svetu.

Bila je to prava motivacija, ali njome Kovač ništa nije dobio, samo Bajern!

Pročitajte i ovo


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC