• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO ĆE IGRATI STANOJEVIĆEV PARTIZAN? "Moraćemo drugačije, voleo bih sa dva napadača, ali..."

Autor mondo.rs

Novi trener crno-belih govorio o tome kako bi u budućnosti mogao da igra "parni valjak".

 Aleksandar Stanojević promocija FK Partizan - Kako će igrati parni valjak Izvor: MN PRESS

Aleksandar Stanojević se vratio kući - u Partizan. Novi-stari trener "parnog valjka" predstavljen je u sredu kao naslednik Sava Miloševića, na mestu na kojem je pre 10 godina najavljivao dovršetak borbe za titulu.

Ipak, septembar 2020. drastično je drugačiji u odnosu na april 2010. i pred Stanojevićem će biti težak zadatak za povratak Partizana na vrh srpskog fudbala. Već prvog dana u klubu dobili smo naznaku da će novi trener menjati stvari u igri tima.

Kao što je i sam Stanojević u toku razgovora sa novinarima istakao - to što je tu, znak je da nešto nije bilo dobro. U suprotnom ni Partizan ne bi menjao trenera.

Zbog toga je novi šef struke već spreman da "zasuče rukave" i povuče prave poteze koji će dovesti do bolje igre i boljih rezultata.

Iako je otkrio da je već uspeo da pogleda dve utakmice Sfintula iz Moldavije, narednog protivnika Partizana u Ligi Evrope, Stanojević je još govorio i o tome kakve bi promene mogao da donese u igri crno-belih.

"Mislim da sam zreliji nego pre 10 godina, da imam više iskustva. Pokušavam sa stručne strane da idem u korak sa vremenom, da pratim na koji način se razvija fudbal. Možda unesem nešto novo, ali ne verujem da ću uspeti od početka, jer imam takve igrače sa kojima moram da igram na određeni način. Ali u decembru ću morati da nešto promenim, da igramo malo drugačije", jasno je da već ima neke zamisli na umu.

Miloševićev Partizan je igrao u manje-više identičnih 4-2-3-1, sa jasnim ulogama za igrače na četiri najofanzivnije pozicije. Struktura tima je bila takva da se gotovo uvek znalo i koja će to četvorka biti - Sejduba Suma, Takuma Asano i Umar Sadik kada su zdravi, uz još jednog krilnog igrača.

Jedan od njih mogao bi da bude Lazar Marković. Bivši fudbaler Liverpula je jedan od trojice igrača sa kojima je Stanojević već sarađivao u Partizanu. I dok se za Vladimira Stojkovića i Milana Smiljanića već jasno zna kakvu ulogu mogu da dobiju, kod Markovića je situacija malo drugačija.

To kaže i Stanojević, odgovarajući na pitanje hoće li Marković ponovo zaigrati u špicu, u formaciji sa dva napadača, kao što je to bio slučaj pre devet godina.

"Voleo bih da neke stvari promenim, ali imate Asana, imate malog Fiću (Stevanovića, prim. aut). To vam diktira kako hoćete da igrate. Voleo bih da Lazara vidim kao drugog napadača, ali imate sada Sumu, zato bih hteo da promenim da igramo sa tri. Lazar je često povređen, ali ne vidim razloga da ne bude i sada na tom nivou. Vidim da je motivisan i da želi da vrati Partizanu, jer je Partizan nama mnogo vraćao."

Iz ovoga se može zaključiti jedno - drakonskih promena u startu neće biti. Partizan ima još nešto više od mesec dana do kraja prelaznog roka i od toga bi mnogo moglo da zavisi.

Još uvek je rano izvoditi zaključke kakav tip pojačanja bi crno-beli mogli da dovedu i na kojim pozicijama, pa je tako i nejasno kolike sistemske promene bile u igri Partizana. Već juče se pominjao povratak Miloša Jojića, ali čini se da takav posao crno-belih nije realno sada očekivati.

Stanojević očigledno razmišlja o drugačijim formacijama, možda čak i pomenuta sa dva centralna napadača i ofanzivnim vezistom odmah iza njih, pre svega u vidu Sume.

Kratkoročni prioritet će biti na rezultatima na evropskoj sceni. Stanojević je u prvom mandatu pokazao da ume da bude izuzetno pragmatičan, a veće "oblikovanje" nekog novog Partizana moraće malo da pričeka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC