• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lovren: Kristijano Ronaldo biće opasan i sa 40 godina, ali nije Portugal samo on!

Autor mondo.ba

Povratak takmičarskom fudbalu Dejana Lovrena s reprezentacijom Hrvatske odmah na početku donosi megdan s Portugalcem Kristijanom Ronaldom.

 Dejan Lovren: Kristijano Ronaldo, Portugal - Hrvatska, Liga nacija Izvor: Guliver/Getty images/Alex Livesey, Alex Livesey/Getty Images Europe

Hrvatski fudbalski savez (HNS) objavio je intervju s nogometnim reprezentativcem Dejanom Lovrenom koji je poslije šest godina u Liverpulu klupsku karijeru nastavio u ruskom Zenitu, prenijela je agencija "Anadolija".

Hrvatska će na startu Lige nacija igrati protiv selekcija Portugala u subotu na stadionu "Dragao", a Lovren će za direktnog rivala na terenu, imati Kristijana Ronalda.

Možda će vas zanimati

"O Kristijanu Ronaldu ne treba trošiti riječi, on je igrač koji petnaest godina igra na vrhunskom nivou. Riječ je o najboljem igraču u novijoj istoriji fudbala, koji iz godine u godinu dokazuje kakva je mašina. Ronaldo zaslužuje maksimalno uvažavanje, to što rade on i Lionel Mesi je zaista nevjerovatno. Biće definitivno jako teško. Čujem da neki spominju njegove godine, ali ti isti zaboravljaju na njegovu statistiku i njegov golgeterski učinak. Ronaldo je uvijek opasan, s 35 ili 36 godina, biće opasan i s četrdeset godina na leđima. I još nešto, Portugal nije samo Kristijano Ronaldo, naš prvi protivnik u Ligi nacija ima u svojim redovima puno dobrih igrača koji igraju u velikim klubovima. Ponavljam, biće jako teško", rekao je Lovren.

Tradicija međusobnih utakmica Hrvatske i Portugala ukazuje da Vatreni još uvijek ne znaju za pobjedu. Lovren smatra da se to može promijeniti već ove subote.

"Zašto ne? To što ih nikad nismo pobijedili, ne znači da nećemo. Vjerujem u našu ekipu, u naše mlade igrače koji su s nama, pune entuzijazma i željne dokazivanja. Doduše, moraju znati da je u reprezentaciju jako teško ući, ali vidim na treninzima da su spremni i željni dokazivanja. Dobro je znati da je igračima stalo do reprezentacije i biti u prvih jedanaest. Očekujem tvrdu utakmicu, mi se u svakom slučaju nećemo dati slomiti. Iskreno vjerujem da to možemo odraditi kvalitetno", naglasio je Lovren.

Lovren nije bio dio hrvatske ekipe koja je nesrećno ispala od Portugala u osmini finala Evropskog prvenstva 2016. godine, ali proživljavao je poraz jednako teško kao i da je bio u Francuskoj.

"Žao mi je za svakom propuštenom prilikom kada nisam mogao pomoći timu, ali 2016. nije bila najbolja godina za mene. Imao sam određenih poteškoća pa i nisam sebe smatrao onim koji zaslužuje biti u Francuskoj i, objektivno, nisam mogao doprinijeti reprezentaciji koliko mogu doprinijeti sada. Uvijek sam najprije pošten prema sebi, ali i prema saigračima, ne želim kvariti atmosferu, ako nisam spreman, nisam spreman i to je to. Naravno da sam gledao tu utakmicu i da sam bio razočaran, jer… Izgubili smo od evropskih prvaka, što dovoljno govori koliko smo i tada bili blizu", zaključio je Lovren.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC