• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BIio je hit Serije A: U Zvezdu stiže napadač koji je dominirao italijanskim prvenstvom!

Autor mondo.rs

Bilo je to prije tri godine, kada su njegovi golovi sačuvali Krotone u ligi.

 FK Crvena zvezda pojačanje napadač Dijego Falćineli Bolonja Serija A Izvor: Getty Images/Gabriele Maltinti, Gabriele Maltinti/Getty Images Europe

Fudbaler Bolonje, koji je prethodnu sezonu proveo na pozajmici u Seriji B, biće novi napadač Crvene zvezde. Istina, ne odmah.

Prvo treba da prođe reprezentativna pauza, pa da crveno-bijeli odigraju meč protiv Omonije, a onda će italijanski špic stići u Beograd, gdje će zamijeniti Tomanea.

Možda će vas zanimati

 Iako je Dijego Falćineli (29) prethodnu sezonu proveo u Seriji B i tamo se nije pretjerano istakao golovima, on u karijeri ima i mnogo bolje partije!

Najbolja sezona u životu ovog čovjeka je, bez dileme, 2016/17, kada je nosio dres Krotonea i sa tim timom izborio opstanak u Seriji A. Tim je tokom cijele sezone bio u zoni ispadanja, ali je furiozan finiš, u kom je Falćineli bio maestralan, donio opstanak klubu.

Falćineli je tu sezonu poečo u Sasuolu, igrao je protiv Lucerna i asistirao protiv Crvene zvezde, čak upisao i jedan nastup u Seriji A, prije nego što je otišao na pozajmicu. A tamo, renesansa.

Na 35 mečeva u prvenstvu postigao je 13 golova i bio najbolji strijelac tima koji je po prvi put u klupskoj istoriji igrao u eliti.

Sve do finiša sezone je Krotone djelovao potpuno izgubljeno, bez velikih šansi da opostanu u prvenstvu, ali je proradio upravo Dijego. Na posljednjih osam mečeva koje je odigrao te sezone je postigao pet golova, a nevjerovatno značajni bodovi osvajani su i protiv snažnijih timova.

Tako je Dijego Falćineli u finišu sezone tresao mreže Kjeva iz Verone, pa dva puta Intera, Sampdorije, protiv koje je i asistirao, a zatim i Lacija, u posljednjem kolu, kada je konačno obezbjeđen opstanak.

Krotone je u toj sezoni osvojio 20 od mogućih 27 bodova u posljednjih devet kola i tako šokirao ne samo Italiju već i cijelu fudbalsku Evropu!

U ranijoj fazi te sezone Dijego Falćineli je pogađao protiv Sasuola, Fiorentine, Kjeva, Sampdorije, Milana i čak tri puta protiv Empolija, koje je na kraju sezone moralo u niži rang!

Iako će pogled na cijelu karijeru ovog fudbalera i tek 64 postignuta gola na 343 meča u seniorskom fudbalu možda zabrinuti navijače Zvezde, sezone 2016/17 može da raduje. Ukoliko Dijego uspije da se vrati u takvu formu, biće ogromno pojačanje za tim Dejana Stankovića.

Podsjećanja radi, novi napadač crveno-bijelih je u Seriji B igrao za Sasuolo, Juve Stabiju, Virtus Lansijano i Peruđu, dok je u Seriji A nosio dres Sasuola, Krotonea, Fiorentine i Bolonje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC