• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 BiH - Poljska, Liga nacija, uživo
 BiH - Poljska, Liga nacija, uživo

Kombinovani "zmajevi" poveli, Poljaci preokrenuli: Nastavljena neugodna tradicija!

Najbolji fudbaleri Bosne i Hercegovine poraženi su u ponedjeljak uveče od Poljske sa 1:2 (1:1) u drugom kolu ovogodišnje Lige nacija.

 BiH - Poljska, Liga nacija, uživo Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

Start reprezentacije Bosne i Hercegovine remijem u Italiji (1:1) pokazao je da se "zmajevi" mogu nositi sa najjačim selekcijama svijeta, ali ipak nisu uspjeli da prekinu neugodnu tradiciju u duelima sa Poljskom.

Poljaci su pred večerašnji dvoboj u Zenici imali dvije minimalne pobjede i remi u omjeru sa "zmajevima", a večeras su u drugom kolu Lige nacija stigli i do trećeg trijumfa!

Možda će vas zanimati

BiH - POLJSKA 1:2 (1:1)

Izabranici Dušana Bajevića, koji je na "BIlino polje" izveo kombinovani sastav bez kapitena Edina Džeke, Edina Višće, Seada Kolašinca i golmana Ibrahima Šehića, pokazali su solidnu partiju, barem do samog finiša prvog poluvremena.

Mladići iz BiH su dobro počeli, napadali poljski gol i poslije akcije Elvira Koljića u 23. minutu, kada je oboren u kaznenom prostoru, turski arbitar Čunejt Čakir nije imao dilemu. Pokazao je na penal, koji je sigurno izveo Haris Hajradinović - 1:0.

Ipak, poslije vođstva, "zmajevi" su se možda i više nego je bilo potrebno povukli, prepustili inicijativu gostima, koji su u finišu prvog dijela stvorili nekoliko odličnih šansi, a samo jednu realizovali u 45. minutu.

Poslije centaršuta iz kornera Kamila Grosickog, njegov imenjak Kamil Glik je odlično skočio i sa 10-ak metara pogodio mrežu "zmajeva" - 1:1!

Centarfor Rome Edin Džeko, kome je upravo pred susret sa Poljskom, iz Rima stigla vijest da može ostati na "Olimpiku" koliko god bude želio, ušao je u nastavku, preciznije od 60 minuta, kao i već na poluvremu Edin VIšća, međutim, večeras nisu bili efikasni iz nekoliko izglednih situacija.

Nisu doduše ni Poljaci pokazali posebnu spretnost ispred Asmira Begovića u par navrata, ali je golman Milana ipak vadio loptu iz svoje mreže u 67. minutu.

Macij Ribus je prošao po lijevoj strani i uputio centaršut u kazneni prostor, a loptu je glavom iza leđa Asmira Begovića sproveo Kamil Grosicki - 1:2.

Do kraja je bilo još prilika na obje strane, ali se rezultat više nije promijenio pa je BiH doživjela prvi poraz u ovom takmičenju i to prvi poslije pet vezanih mečeva ( tri pobjede i dva remija).

U drugom meču naše grupe, Italija je na "Johan Krojf Areni" u Asterdamu savladala domaću Holandiju rezultatom 1:0, a gol odluke postigao je u prvom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena Nikolo Barela na asistenciju Ćira Imobilea. Time su "azuri" preuzeli lidersku poziciju na tabeli sa četiri boda, po bod manje imaju "lale" i Poljaci, a posljednja je BiH sa jednim bodom.

BiH: Begović, Kvržić, Saničanin, Bičakčić, Ćivić (od 82. Milošević), Hadžiahmetović, Bešić (od 60. Džeko), Gojak (od 46. Višća), Hodžić, Hajradinović, Koljić. Selektor: Dušan Bajević

POLJSKA: Fabijanski, Ribus, Bednarek, Glik, Kedziora, Kričovjak (od 68. Klič), Goralski, Jozvijak, Zjelinski (od 85. Lineti), Grosicki (od 80. Šimanski) i Milik.

LIGA NACIJA

Grupa 1

BiH - Poljska 1:2 (1:1)
Holandija - Italija 0:1 (0:1)
Tabela: Italija 4, Holandija 3, Poljska 3, BiH 1.

Možda će vas zanimati

22:39

KRAJ!

22:39

MILIK!

Slobodnjak Arkadijuša Milika u trećem minutu nadoknade sa 25 metara završio je pored stative BiH.

22:34

Igraće se još tri minuta sudijske nadoknade

U toku je 90. minut u Zenici...

22:31

VIŠĆA!

Stopostotnu šansu propustio je Edin Višća u 85. minutu! Iz prve je reagovao na centaršut Armina Hodžića na drugoj stativi, ali umjesto da šutira prema golu odlučio se na asistenciju...

22:27

Treća izmjena "zmajeva"

Selektor BiH Dušan Bajević je u 81. minutu napravio i treću promjenu i umjesto Eldara Ćivića na teren poslao Denija Miloševića. 

22:24

Džeko!

Poslije greške Lukaša Fabijanskog u 78. minutu, Edin Višća je dodao do Džeke, koji je šutirao, ali se poljski golman iskupio za grešku odbranivši udarac kapitena "zmajeva". 

22:18

KOLJIĆ!

Sjajna šansa za BiH da izjednače! Edin Višća je asistirao Elviru Koljiću, koji je šutirao iznad prečke.Šteta!

22:14

GOOOL! Preokret u Zenici!

Poljaci su preokrenuli na "Bilinom polju". Macij Ribus je prošao po lijevoj strani i uputio centaršut u kazneni prostor, a loptu je glavom iza leđa Asmira Begovića sproveo Kamil Grosicki - 1:2.

22:12

Hajradinović u šansi...

Kapiten "zmajeva" Edin Džeko je pripremio šansu za Hajradinovića koji je loše šutirao...

22:10

Nova bakljada izvan stadiona "Bilino polje" navijača "zmajeva"

22:06

Džeko je ušao u 60. minutu!

Edin Džeko će u posljednjih pola sata probati da donese pobjedu "zmajevima". Ušao je u igru umjesto Muhameda Bešića.

22:05

VIŠĆA!

Sjajnu šansu propustio je Edin VIšća! Centrirao je sa lijeve strane Amir Hadžiahmetović na drugu stativu, ali napadač BiH nije dobro zahvatio loptu. 

22:01

BEGOVIĆ!

Kapiten BiH je u 55. minutu odlično intervenisao ispred Arkadijuša Milika. 

21:56

Nastavljena utakmica u Zenici, jedna promjena u "zmajevima"

Počelo je drugo poluvrijeme na "Bilinom polju", a selektor BiH je napravio jednu izmjenu. Umjesto Amera Gojaka u igri je u nastavku Edin Višća. 

21:36

POLUVRIJEME!

Šteta, "zmajevi" nisu izdržali da na odmor odu sa prednošću...Ipak, kombinovani sastav BiH pokazao je solidnu partiju u većem dijelu dosadašnjeg susreta, iako su Poljaci u posljednjih 10 minuta preuzeli inicijativu i mora se priznati zasluženo stigli do poravnanja.

21:32

GOOOL! Izjednačenje!

U posljednjem minutu prvog dijela, Poljska je poravnala rezultat! Poslije kornera koji je izveo Kamil Grosicki, njegov imenjak Glik je odlično skočio i sa 10-ak metara pogodio mrežu "zmajeva" - 1:1!

21:31

Umalo autogol Kvržića!

U 43. minutu, ZOran Kvesić je umalo pogodio mrežu Asmira Begovića. Poljaci su opasno pritisli "zmajeve" u finišu poluvremena. 

21:27

Poljska "tiki-taka" u Zenici

21:22

BIČAKČIĆ!

Ermin Bičakčić je u 35. minutu spasio pogodak za goste nakon prodora Kamila Grosickog, izbacivši loptu ispred Arkadijuša Milika u petercu. Nakon kornera, Kamil Glik je najbolje skočio i šutirao pored stative. Bilo je baš opasno. 

21:19

Pogledajte foto-galeriju sa meča!

21:10

GOOOOL! HAJRADINOVIĆ!

Siguran sa bijele tačke bio je ofanzivni vezista Kasimpaše Haris Hajradinović! Istina, golman Poljske Lukaš Fabijanski pogodio je stranu u koju će šutirati, ali udarac je bio dovoljno snažan i precizan da bude neuhvatljiv za čuvara mreže Vest Hema - 1:0!

21:08

PENAL!

I to za BiH, koji je u 23. minutu izborio Elvir Koljić! Turski sudija nije imao dilemu, pokazavši pritom žuti karton za defanzivca Poljaka Jana Bednareka.

21:04

Hodžić i Koljić stvorili prvu opasnost pred golom Poljaka

Armin Hodžić i Elvir Koljić kreirali su prvu opasnu situaciju ispred poljskog gola u 15. minutu, ali nedostajao je završni pas pa su gosti izbacili loptu u aut. 

21:01

Bakljada navijača BiH na zgradi iznad stadiona

21:00

Opasan napad Poljaka

U 13. minutu, Poljaci su odigrali lijepu akciju od noge do noge, ali je na sreću "zmajeva" završena lošim centaršutom Maceja Ribusa, pa nije bilo potrebe za intervencijom Asmira Begovića. 

20:55

Početna inicijativa "zmajeva"

U početku meča, BiH ima terensku inicijativu, pokušava da na "prepad" uhvati Poljake, međutim, za sada nema opasnosti.

20:46
20:46

Čakir dao znak!

Počela je utakmica na "Bilinom polju", srećno "zmajevi".

20:44

Intonirane su himne, kapitensku traku BiH ponio je Asmir Begović

20:40

Turčin glavni arbitar u Zenici

Turski sudija Čunejt Čakir dijeliće pravdu u večerašnjoj utakmici. 

20:29

U toku je zagrijavanje...

Izvor: FENA/Harun Muminović

20:10

"Bilino polje" je korona free!

U skladu sa preporukama UEFA, cijeli stadion je detaljno dezinfikovan zbog pandemije korona virusa.

19:41

Džeko, Višća i Šehić na klupi

Selektor Bajević je u najavi susreta rekao da će izmiješati sastav u odnosu na Italiju i to obećanje je ispunio. S obzirom da zbog korona virusa od ranije nema Miralema Pjanića, večeras u startnih 11 nema ni kapitena Edina Džeke, rovitog Seada Kolašinca, ali ni Edina Višće, odnosno golmana Ibrahima Šehića.

Sastavi
BiH: Begović, Kvržić, Saničanin, Bičakčić, Ćivić, Hadžiahmetović, Bešić, Gojak, Hodžić, Hajradinović, Koljić.

Poljska: Fabijanski, Ribus, Bednarek, Glik, Kedziora, Kričovjak, Goralski, Jozviak, Zjelinski, Grosicki i Milik.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije