• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO birao, tim i igrača : Zamalo bez Mesija u najboljih 11, Ronaldo bez glasa!

Autor mondo.rs

Petorica novinara MONDO redakcije birala su najbolje iz čudne i duge sezone 2019/20, a ovo su rezultati… Dajte i vi vaš glas!

 Mondo tim igrač i trener godine sezona 2019-20 Izvor: Tanjug/AP, David Ramos/Pool Getty

Konačno da se završi luda sezona 2019/20, pa prije nego što se okrenemo narednoj, koja je negdje već počela, vrijeme je da podvučemo crtu!

Petorica novinara MONDO redakcije birala su najboljeg igrača, trenera i tim godine za prethodnu sezonu, uzimajući u obzir nastupe u domaćem prvenstvu i evrokupovima. Rezultati su pred vama, a pozivamo vas i da na kraju teksta i kroz komentare date vaš sud.

Iznenađenja nema mnogo, ali moramo reći da se na kraju Mesi "provukao" i da je samo zahvaljući većem broju glasova u izboru za igrača godine dobio prednost u odnosu na Di Mariju.

DUŠAN NINKOVIĆ

TIM GODINE: Jan Oblak (Atletiko Madrid) - Jošua Kimih (Bajern), Virdžil van Dajk (Liverpul), Dajot Upamekano (RB Lajpcig), Serhio Regilon (Sevilja) - Tomas Miler (Bajern), Kevin de Brujne (Mančester siti), Tijago Alkantara (Bajern), Anhel di Marija (PSŽ) - Karim Benzema (Real Madrid), Robert Levandovski (Bajern).

IGRAČ GODINE: Robert Levandovski 5 bodova, Virdžil van Dajk 3, Tomas Miler 1.

Nikakve dileme nije bilo. Iako i dalje živimo u vremenu Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, prethodna sezona je bila ta u kojoj njih dvojica nisu pomjerili granice. Kada je već tako, nagrada ide Robertu Levandovskom, najboljem strijelcu svih takmičenja u kojima je učestvovao. Menjao se trener Bajerna, menjala se atmosfera u klubu, menjala se i njihova uloga od pukog učesnika do najvećeg favorita, ali su golovi iskusnog Poljaka bili konstanta.

TRENER GODINE: Hans Diter-Flik (Bajern).

PAVLE KNEŽEVIĆ

TIM GODINE: Jan Oblak (Atletiko Madrid) - Trent Aleksander-Arnold (Liverpul), Virdžil van Dajk (Liverpul), Serhio Ramos (Real Madrid), Alfonso Dejvis (Bajern) - Kevin de Brujne (Mančester siti), Tijago Alkantara (Bajern) - Kilijan Mbape (PSŽ), Tomas Miler (Bajern), Nejmar (PSŽ) - Robert Levandovski (Bajern).

IGRAČ GODINE: Robert Levandovski 5 bodova, Nejmar 3, Mane 1.

Šta reći za Levandovskog? Savršen centarfor, sumanuta efikasnost ove sezone, bio je glavni u napadu Bajerna u sezoni u kojoj je osvojio "tripletu".

TRENER GODINE: Hans Diter-Flik (Bajern).

Ovo nije bila njegova godina...
Izvor: ANTONIO CALANNI/AP, Tanjug

MILUTIN VUJIČIĆ

TIM GODINE: Jan Oblak (Atletiko Madrid) - Trent Aleksander-Arnold (Liverpul), Virdžil van Dajk (Liverpul), David Alaba (Bajern), Alfonso Dejvis (Bajern) - Kevin de Brujne (Mančester siti), Tijago Alkantara (Bajern) - Lionel Mesi (Barselona), Tomas Miler (Bajern), Josip Iličić (Liverpul) - Robert Levandovski (Bajern).

IGRAČ GODINE: Robert Levandovski 5 bodova, Lionel Mesi 3, Tomas Miler 1.

I u narednim decenijama će se prepričavati kako je Robert Levandovski "pokraden" za "Zlatnu loptu" samo zbog toga "Frans fudbal" nije organizovao izbor za igrača godine, a sve usled pandemije korona virusa. Luka Modrić je prvi koji je prekinuo dominaciju Mesija i Ronalda, ali nije ostavio ni blizu utisak kakav je Levandovski ove godine.

TRENER GODINE: Đanpjero Gasperini (Atalanta).

MLADEN ŠOLAK

TIM GODINE: Alison (Liverpul) - Trent Aleksander-Arnold (Liverpul), Serhio Ramos (Real), Virdžil van Dajk (Liverpul), Huan Bernat (PSŽ) - Josip Iličić (Atalanta), Papu Gomez (Atalanta), Anhel di Marija (PSŽ), Kevin de Brujne (Mančester siti) - Erling Holand (Borusija Dortmund) i Robert Levandovski (Bajern).

IGRAČ GODINE: Robert Levandovski 5 bodova, Serhio Ramos 3, Erling Holand 1.

Broj od 55 golova na 47 utakmica dovoljno govori o tome kako je igrao. Iako u polufinalu i finalu Lige šampiona nije bio u prvom planu, ne verujem da će skoro neki napadač na tom nivou ponoviti ovakvu sezonu.

TRENER GODINE: Hans Diter-Flik (Bajern).

NEBOJŠA MARKOVIĆ

TIM GODINE: Jan Oblak (Atletiko Madrid) - Trent Aleksandar-Arnold (Liverpul), Serhio Ramos (Real Madrid), Virdžil van Dajk (Liverpul), Alfonso Dejvis (Bajern Minhen) - Tijago Alkantara (Bajern Minhen), Kevin de Brujne (Mančester siti) - Lionel Mesi (Barselona), Josip Iličić (Atalanta) - Robert Levandovski (Bajern Minhen), Ćiro Imobile (Lacio).

IGRAČ GODINE: Robert Levandovski 5 bodova, Lionel Mesi 3, Josip Iličić 1.

Napadač koji je sa 32 godine doživio vrhunac u karijeri i pokazao da "old school" napadači i dalje mogu da budu ozbiljan teror po protivničke odbrane. Postigao je 56 golova u svim takmičenjima na 47 utakmica, ostvarivši brojke kakve smo ranijih godina bili naviknuti da vidimo od Lionela Mesija. Na sve to je napokon osvojio i Ligu šampiona i jednostavno ne bi smelo da bude ikakve dileme ko je najbolji fudbaler sveta u sezoni 2019/20.

TRENER GODINE: Hans Diter-Flik (Bajern).

Na kraju, da rezimiramo, prebrojavanjem glasova dolazimo do ovog tima…

Izvor: Getty Images

Zadovoljni?  

Ako ste dobro brojali glasove mogli ste da primijetite i da je Robert Levandovski ubjedljivo ponio titulu igrača godine u izboru MONDO redakcije, dok je za najboljeg trenera izabran Hans Diter-Flik sa kojim sarađuje u Bajernu.

Drugi zaista nisu imali šansu poslije ovakve sezone moćnog Bajerna koji je osvojio "tripletu", pa njihova dominacija ovim izborom zaista ne može da čudi.

Izvor: Alexander Hassenstein / Staff / Guliver / Getty Images, Pool/Getty Images

Za kraj, tražimo od vas da u komentarima ostavite vaš tim sezone!

Znamo da će biti onih koji se ne slažu, ali u tome je i čar...

Anketa

Ko je najbolji igrač za sezonu 2019/20?

  • Robert Levandovski

    50% (3)

  • Tomas Miler

    16.67% (1)

  • Lionel Mesi

    16.67% (1)

  • Nejmar

    0% (0)

  • Sadio Mane

    0% (0)

  • Neko drugi

    16.66% (1)

Ko je najbolji igrač za sezonu 2019/20?

Rezultati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC