• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo otvorio sezonu "sa stilom": Everton pobijedio na "Lejnu" poslije 12 godina!

Autor Nikola Janković

Portugalac je od prvog dana u Totenhemu nagovarao Erika Dajera da "postane" štoper. Kada ga je ubijedio, Kalvert-Luin dao im je jedan, ali vrijedan povod da se preispitaju obojica.

 1. kolo Premijer liga Totenhem Everton 0 1 Izvor: Tanjug, Adam Davy/Pool PA

Žoze Murinjo ubjeđivao je Erika Dajera da zaboravi na ulogu defanzivnog veziste od prvog treninga u Totenhemu prošle jeseni i predviđao mu svjetlu budućnost ukoliko prihvati da "postane" štoper u njegovoj viziji tima.

Kada ga je ubijedio i postavio pored Tobija Aldervirelda na premijeri sezone 2020/21, mogao je da se uvjeri da to i nije bila baš pametna procena: Totenhem - Everton 0:1 (0:0).

Izvor: Tanjug, Adam Davy/Pool PA
Murinjo - Anćeloti

4-0-3 (6:5)

*bila je ovo prva Anćelotijeva pobjeda nad Murinjom od 2008.

Prvu pobjedu "karamela" na "Lejnu" od 2008. donio je snažni centarfor Dominik Kalvert-Luin, koji je u 55. minutu "oduvao" Dajera u skoku i perfektan centaršut Luke Dinja sa lijeve strane bukvalno "zakucao" pod prečku nemoćnog Uga Lorisa.

Kalvert-Luin je u dobroj formi dočekao start sezone 2020/21, dao je po gol Blekpulu i Prestonu tokom pripremnog perioda, a onda "otvorio" račun i u petoj sezoni od promocije u prvi tim Evertona. Prošle je postigao 13 golova.

Prije i poslije toga, ekipa trenera Karla Anćelotija bila je bolja, ofanzivnija, dopadljivija i konkretnija, za šta je nagrađena sa tri boda koje "Gudison park" čeka punih 12 godina.

Izvor: Tanjug, Cath Ivill/POOL Getty

Posljednji poraz od plavih iz Liverpula, "pijevci" su doživjeli 11. novembra 2008. godine kada je Stiven Pijenar postigao jedini gol na utakmici. Igrom slučaja, bilo je to u 55. minutu.

Ranije danas, novi klub Branislava Ivanovića deklasiran je na svom "Hautornsu".

Totenhem: Loris - Doerti (Ndombele), Aldervireld, Dajer, Dejvis - Hojbjerg, Vinks (Bergvijn) - Moura, Ali (Sisoko), Son - Kejn.

Everton: Pikford - Kolman, Mina, Kin, Dinj - Dukure, Alan, Gomez (Sigurdson) - Rodrigez, Kalvert-Luin (Ken), Rišarlison. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC