• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Partizan za nove odgovore: Stanojević mijenja petoricu protiv Zlatibora, ko će iskoristiti dobijenu šansu?

Autor mondo.rs

Crno-bijeli gostuju novom članu Superlige.

 Superliga Zlatibor - Partizan izmjene trener Aleksandar Stanojević Izvor: MN PRESS, MONDO ilustracija

Mnogo putovanja ove sedmice za crno-bijele, mnogo i promjena u nedjeljnom timu.

Fudbaleri Partizana u 8. kolu Superlige gostuju ekipi Zlatibora, u meču u kojem će biti izraziti favorit, ali sa "jednim okom" uperenim ka Belgiji.

Možda će vas zanimati

Poslije pobjede u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope nad Sfintulom, Partizan je morao ponovo na put. Nakon dolaska iz Moldavije, uslijedio je odlazak u Užice, a već početkom narednom sedmice na red će doći i gostovanje Šarlroi u nastavku evropske sezone.

Taj susret biće jedan od ključnih u čitavoj godini crno-bijelih, ali trener Aleksandar Stanojević još uvijek ne želi da razmišlja o tome. Prvo će puna pažnja biti posvećena Zlatiboru.

Partizan će na meču koji počinje u 19 časova biti u radikalno drugačijem sastavu od onog na koji su navijači navikli, što je potvrdio i Stanojević.

"Realnost je da se na tri dana igraju utakmice u Evropi, zašto ne bismo i mi. Svi su zdravi, osim možda Sadika, vidjećemo kakva će utakmica biti. Nadam se da ćemo biti dominantni, ali vidjećemo. Mislim da će biti sigurno pet novih igrača u timu. Možda i Denis Stojković i Čolić budu među njima od prvog minuta. Moramo da imamo više igrača koji su u timu, da imaju šansu, kako bi se svi osjećali kao dio Partizana, dio ekipe", rekao je Stanojević u najavi gostovanja Zlatiboru.

Postavlja se logično pitanje - koji će to tačno igrači dobiti priliku i ko bi mogao najbolje da je iskoristi i možda se nametne Stanojeviću pred naredne okršaje?

Partizan je prethodne sezone imao problem što u svom timu nije imao naročito kvalitetan izbor igrača koji bi mogli da uđu sa klupe i naprave razliku kada je to potrebno. Sada će Stanojević moći da testira pojedince i vidi kakva je situacija kada dobiju veću minutažu.

Prije svih, očekuje se da će na terenu biti Bojan Matić.

Izvor: MN PRESS

Napadač crno-bijelih je zamijenio Sadika protiv Sfintula kada ovaj nije mogao da nastavi meč i idalje nije poznato koliko je Nigerijac spreman za Zlatibor. Kako je daleko važniji meč već u četvrtak, realno je da će trener crno-bijelih odlučiti ga odmori za taj duel.

Matić je u novoj sezoni upisao tek 100 minuta na terenu, od čega 42 prije tri dana i sada će morati da pokaže da bi mogao da ponudi nešto novo i možda u većoj mjeri postane "džoker" umjesto ne toliko konstantnog Sadika.

Čini se da bi Stanojević ponovo "među stative" mogao da vrati golmana Aleksandra Popovića, čime bi u polju ostao prostor za još jednog "bonus" igrača. Do sada je to bio Filip Stevanović, ali nakon neprimjetne partije u Moldaviji, i ovaj još uvek 17-godišnji fudbaler bi mogao da dobije mali predah.

To bi mogao da iskoristi Denis Stojković.

Izvor: MN PRESS

Momak koji je ovog ljeta potpisao ugovor sa Partizanom je pokazao zanimljive naznake talenta koji posjeduje u pojedinim mečevima kada je ulazio sa klupe. To se naročito odnosi na meč koji je Partizan dobio u Surdulici, kada je Stojković odmah po ulasku na teren donio prodornost po levom boku.

Stanojevićevo prvo i do sada jedino pojačanje od povratka u klub je Aleksandar Miljković, koji je nastupio i protiv Rada i protiv Sfintula, pa nije nemoguće da na njegovo mjesto "upadne" njegov imenjak Lutovac.

Upravo je Lutovac bio "heroj" Partizanove pobjede u Moldaviji - ušao je u igru na poziciju desnog krila umjesto Takume Asana i doneo dovoljno nepredvidivosti da je na kraju bio fauliran u šesnaestercu Sfintula. Pokazao je dosta energije po desnoj strani u produžecima i ne treba isključiti mogućnost da protiv Zlatibora dobije nagradu u vidu mjesta u prvih 11.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC