• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U taboru Borca optimisti: Vraćamo se pobjedama!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

“Vrijeme je da odlične igre krunišemo i dobrim rezultatom”, poručio je trener Borca Vlado Jagodić pred duel sa Tuzla sitijem.

 M:tel Premijer liga BIh 8. kolo Borac - Tuzla siti najava Vlado Jagodić Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Nakon završetka takmičenja u Evropi Borac se vraća domaćem prvenstvu u kojem će u ponedjeljak od 17.55 časova na svom stadionu dočekati ekipu Tuzla sitija.

Biće ovo jedna od derbija osmog kola, s obzirom da je riječ o duelu trećeplasirane i četvrtplasirane ekipe koje dijeli samo jedan bod.

Možda će vas zanimati

"Poslije utakmice protiv Rio Avea dolazi meč koji nas vraća u našu realnost, našu stvarnost, a to je Premijer liga BIH. Poslije eliminacije iz Evrope, mi smo već na jutarnjem treningu čestitali jedni drugima, odličili da moramo dići glavu i okrenuti se onom što slijedi. Imali smo tri dana odmora, taktičke pripreme i analize protivnika. Spremamo se kao i za svaku drugu utakmicu koju igramo na domaćem terenu, ali vidimo kakvi rezultati se dešavaju i zato moramo biti budni, oprezni, pslihiloški spremni da bi odigrali utakmicu na nivou. Svaka je utakmica teška onoliko koliko je mi napravimo teškom. Izgubili smo u derbiju, a dobro smo odigrali, ispali smo od Rio Avea a dobro smo odigrali, mislim da je sada vrijeme da tu dobru igru krunišemo pobjedom", istakao je trener Borca Vlado Jagodić.

Strateg Borca respektuje ekipu Tuzla sitija, ali vjeruje da će njegova ekipa upisati nova tri boda na Gradskom stadionu u Banjaluci.

"Tuzla siti ima dobar tim, odigrala je dobre utakmice, oprezni smo ali puni samopouzdanja jer se mi dobrim rezultatom vraćamo u vrh. Ostavili smo velike derbije ostavili iza sebe i i sada u svakoj narednoj utakmici moramo da uvećavamo bodovni saldo. Prateći Tuzla siti vidimo da su postizali i pet i jedan gol u gostima. Neću nikog izdvajati, oni su visoki profesionalci, to je privatni klub i spremni sun a sve. Imaju bod više od nas i ozbiljan su protivnik, ali imam povjerenje u momke. Mene raduje što ekipa raste i u taktičkom smislu i što stvara prilike. Protiv Rio Avea je bilo specifičlno jer su to veliki zahtevi, u našem prvenstvu moramo nastaviti trend dobrih utakmica, idemo bez potcjenjivanja, a njihov položaj govori ko su oni i koliko su kvalitetni", rekao je Jagodić.

Fudbaler Borca Aleksandar Vojinović istakao je da je atmosfera u ekipi jako dobra uprkos činjenici da su crveno-plavi upisali dva poraza, prvo od Sarajeva, a potom od portugalske ekipe.

"Očekuje nas vrlo zahtjevna utakmica protiv jako kvalitetene ekipe. Mi igramo na našem terenu, mi se pitamo, ako budemo pravi ako budemo disciplinovani mislim da tri boda neće izostati. Atmosfera u ekipi je jako dobra bez obzira na dva poraza. Pokazali smo dobru igru i karakter, daćemo ssve od sebe i nadamo se povratku na prvu ili drugu poziciju gdje nam je trenutno i mjesto”, rekao je Vojinović.

On se složio da je poraz Željezničara od Krupe s jedne strane opomena da nema lakih bodova, a s druge strane dodatna motivacije da se pobjedom Borac približi samom vrhu.

"To je sigurno motiv više. U našoj ligi svako svakog može da dobije, moramo da idemo maksimalno jer nema lakih bodova nigdje", rekao je Vojinović.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Igor

Tako je Jagodicu. Sada igrate sa jednakim sebi

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC