• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić i Nalić složni u ocjeni utakmice u Banjaluci: Pavlovićeva odbrana penala omogućila pobjedu Borca!

Autori Nebojša Šatara Autori Dragan Šutvić

Treneri Borca i Tuzle sitija, Vlado Jagodić i Zlatan Nalić istakli su da je odbrana penala golmana crveno-plavih u psihološkom smislu bila ključna za kasniju pobjedu banjalučkog kluba.

 Borac - Tuzla siti 2:0, izjave Vlado Jagodić, Zlatan Nalić, PL BiH, 8. kolo Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Borac je nastavio sa maksimalnim učinkom na Gradskom stadionu - pobijedio je na svih pet dosadašnjih utakmica i vratio se na drugo mjesto na tabeli m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Možda će vas zanimati

U ponedjeljak uveče, crveno-plavi su savladali Tuzlu sitija (2:0) pogocima Vladana Danilovića u 74. i Almedina Ziljkića u 78. minutu, ali je na konferenciji za štampu strateg gostiju Zlatan Nalić, inače Banjalučanin koji se prvi put poslije 28 godina vratio u rodni grad, apostrofirao detalj iz drugog minuta kao presudan za konačni ishod.

"Ulazak u meč je bio dosta čudan, dosta brzo desio se taj penal koji nismo iskoristili i u tom trenutku se promijenila slika utakmice. Imali smo sreću da dobijemo penal, a nesreću da ga ne iskoristimo, pa smo ušli sa negativnim trendom u utakmicu", rekao je Nalić i dodao da je do 74. minuta (kad je Danilović postigao vodeći gol) susret bio otvoren i dosta ravnopravan.

"Bilo je prilika na obje strane, a prvi gol smo primili dosta nesretno, lopta je promijenila smjer i prevarila našeg golmana. Probali smo izmjenama da se vratimo u meč, uveo sam dvojicu napadača i promijenio taktiku u 4-4-2, s namjerom da napravimo pritisak. Međutim, u jednoj kontri smo primili drugi gol i utakmica je već bila završena. Dakle i do 74. minuta je rezultat bio realan, ali i na kraju opet realan", istakao je Nalić.

Uz čestitku svojim izabranicima, sličnog mišljenja bio je i trener Borca Vlado Jagodić uz konstaciju da se poslije nesrećnih poraza od Sarajeva i posebno u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv Rio Avea, sreća sada nasmiješila njegovoj ekipi.

"Znali smo da će biti teško, računali smo da ćemo u početku doći do vođstva, a moglo se desiti da bude suprotno jer je Tuzla imala penal u drugom minutu. Svaka čast Bojanu Pavloviću, digao je ekipu, iako ne bih da ističem pojedince već sve igrače. Uradili su svi oni veliku stvar i to u finišu utakmice. Slažem se da je meč mogao da ode i u njihovu i našu korist, ali ono što se desilo u posljednjih 20 minuta je pokazalo da imamo koncentraciju i ono što je potrebno da se ovakav protivnik pobijedi. Sretan sam zaista i želim Naliću i njegovom timu mnogo sreće u nastavku sezone. Imaju kvalitetan tim i vjerujem da će biti među šest najboljih. Mi smo u psihološkom smislu uradili veliki posao, jer bi bilo teško da smo izgubili i treći meč u nizu, iako sam rekao igračima pa šta, to je sve fudbal. Kako nismo imali sreće u prethodnim utakmicama, večeras nam se vratilo, ali i kvalitet Bojana na otvaranju meča. Zato sve čestitke mojim igračima i svim akterima", istakao je Jagodić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC