• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Borac - Tuzla siti, m:tel Premijer liga BiH, uživo, prenos, Arena sport
 Borac - Tuzla siti, m:tel Premijer liga BiH, uživo, prenos, Arena sport

Borac "pet od pet" u Banjaluci: Gradski stadion je i dalje neosvojiva tvrđava u m:tel Premijer ligi BiH!

Crveno-plavi su savladali Tuzlu sitija (2:0) zahvaljujući pogocima Vladana Danilovića u 74. i Almedina Ziljkića četiri minuta kasnije, čime su ponovo stigli na diobu drugog mjesta na tabeli.

 Borac - Tuzla siti, m:tel Premijer liga BiH, uživo, prenos, Arena sport Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Borac je pokazao karakter!

Poslije dva vrlo bolna poraza, od Sarajeva na "Koševu" (4:2) i eliminacije na Gradskom stadionu od portugalskog Rio Avea (0:2), u kojima su crveno-plavi odigrali jako dobro i ostali kratkih rukava, ovoga puta protiv dosad trećeplasiranog Tuzla sitija, pored dobre partije osvojili su i sva tri boda.

Ključni period dogodio se u razmaku od 74. do 78. minutu kada su mrežu Muminovića pogađali Vladan Danilović i Almedin Ziljkić.
Vezista Banjalučana je šutirao sa dvadesetak metara, lopta je pogodila Darija Rugašević, promijenila smjer i odsjela iza leđa večeras solidnog golmana gostiju.

Kod drugog pogotka, ključna je bila asistencija kapitena Stojana Vranješa prema Almedinu Ziljkiću, koji je majstorski pogodio suprotan ugao i praktično riješio pitanje pobjednika.

Tim golom pokvario je povratak trenera Tuzle sitija Zlatana Nalića u rodnu Banjaluku, ali i on može da bude ponosan na igru svog tima, koji se u Banjaluci predstavio u vrlo dobrom svjetlu i ko zna šta bi bilo da u drugom minutu golman Borca Bojan Pavlović nije odbranio penal Voji Ubiparipu.

Doduše imao je Borac više zrelijih prilika od gostiju iz Siminog Hana, čak je Ziljkić pogodio u prečku već u petom minutu ili četiri minuta kasnije kad nije iskoristio grešku kapitena Zukića.

Sve u svemu na Gradskom stadionu smo gledali jednu odličnu utakmicu koja je opravdala činjenicu da su se borile treća i četvrta ekipa m:tel Premijer lige BiH. Na žalost zbog pandemije korona virusa nisu mogli da uživaju navijači na Gradskom stadionu, ali dvojica ljubitelja fudbala su sebi "napravili tribinu" kako bi uživali u utakmici.

Ovom pobjedom, petom u sezoni i na svom terenu, Borac je stigao do drugog mjesta sa 15 bodova, koliko ima i Željezničar, s tim da sarajevski plavi imaju utakmicu manje. Lider je Sarajevo, aktuelni šampion, sa pet bodova više.

U narednom kolu, Jagodićev tim će gostovati Olimpiku na "Otoci", dok će ekipa Zlatana Nalića igrati gradski derbi na "Tušnju" protiv Slobode.

BORAC: Pavlović, Jovanović, Kajkut (od 71 Lukić), Danilović, Ćosić, Dujaković, Vojnović (od 71 Radulović), Kruz, Vranješ (od 86 Kalesić), Ziljkić, Zakarić (od 86 Georgiev). Trener: Vlado Jagodić

TUZLA SITI: Muminović, Crnkić, Karjašević, Kojić, Rugašević, Džafić, Nikolić (od 68 Maksimović), Nukić, Ubiparip (od 79 Badji), Rustemović (od 79 Ramić), Moris. Trener: Zlatan Nalić

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 8. KOLO:

Borac - Tuzla siti 2:0 (0:0)
/Danilović 74, Ziljkić 78/

Nedjelja

Sloboda - Sarajevo 2:3 (1:2)
/Jusić 43, Beganović 89 - Fanimo 27, 77, Ahmetović 44/

Odigrano u subotu:

Mladost - Velež 1:2 (0:1)
/Nikolić 63 - Mulić 41 pen, Radovac/

Radnik - Olimpik 4:0 (1:0)
/Bradonjić 1, 68, Mekić 65, Huseinbašić 90+1/

Željezničar - Krupa 0:1 (0:1)
/Makitan 16/

Odgođeno:

Zrinjski - Široki Brijeg

TABELA: Sarajevo 20, Borac 15, Željezničar (-1) 15, Tuzla siti 13, Velež 12, Široki Brijeg (-1) 11, Sloboda 10, Zrinjski (-2) 10, Radnik 7, Krupa 7, Mladost 7, Olimpik 3.

NAJAVA

Crveno-plavi su na četvrtom mjestu na tabeli sa bodom minusa ispred današnjeg rivala i eventualnom pobjedom bi se izjednačili sa Željezničarom na drugoj poziciji. Pored toga, Banjalučani žele da sačuvaju nepobjedivost na Gradskom stadionu.

Izabranici Vlade Jagodića su zabilježili maksimalan učinak u dosadašnja četiri prvenstvena meča na svom terenu (Mladost, Sloboda, Zrinjski i Krupa), iako je nepobjedivost ove sezone narušio portugalski Rio Ave (0:2) u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Protiv Portugalaca, Borac je odigrao kvalitetno i malo je nedostajalo da izbori produžetke, pa je u najavi trener Banjalučana istakao da je danas bitno i da se dobra igra kruniše pobjedom.

"Svaka je utakmica teška onoliko koliko je mi napravimo teškom. Izgubili smo u derbiju, a dobro smo odigrali, ispali smo od Rio Avea a dobro smo odigrali, mislim da je sada vrijeme da tu dobru igru krunišemo pobjedom", rekao je Jagodić.

Njegov kolega sa klupe Tuzle sitija, inače Banjalučanin Zlatan Nalić, prvi put će u karijeri voditi ekipu protiv banjalučkog kluba. Osim toga, sinoć je prvi put poslije skoro tri decenije stigao u rodni grad, ali bez obzira na sve, od svog tima očekuje poštenu utakmicu i borbu za sva tri boda.

"Cilj je uvijek da pokušamo doći do pobjede. Takav sam trener, kad uđemo u autobus da putujemo na meč, idemo po bodove", izjavio je Nalić za naš portal.

Utakmica počinje u 17.55 uz direktan prenos na Areni sport, a pravdu na Gradskom stadionu dijeliće Sarajlija Adis Mulahasanović, sa pomoćnicima Sretenom Udovičićem iz Prijedora i Moamerom Čauševićem iz Sarajeva.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 8. KOLO:

Borac - Tuzla siti (18.00)

Nedjelja

Sloboda - Sarajevo 2:3 (1:2)
/Jusić 43, Beganović 89 - Fanimo 27, 77, Ahmetović 44/

Odigrano u subotu:

Mladost - Velež 1:2 (0:1)
/Nikolić 63 - Mulić 41 pen, Radovac/

Radnik - Olimpik 4:0 (1:0)
/Bradonjić 1, 68, Mekić 65, Huseinbašić 90+1/

Željezničar - Krupa 0:1 (0:1)
/Makitan 16/

Odgođeno:

Zrinjski - Široki Brijeg

TABELA:Sarajevo 20, Željezničar (-1) 15, Tuzla siti (-1) 13, Borac (-1) 12, Velež 12, Široki Brijeg (-1) 11, Sloboda 10, Zrinjski (-2) 10, Radnik 7, Krupa 7, Mladost 7, Olimpik 3.

19:50

KRAJ!

Adis Mulahasanović je svirao kraj! Borac je pobijedio Tuzlu siti sa 2:0 (0:0).

19:48

Tri minuta sudijske nadoknade...

19:44

Kapiten Borca napušta teren

Po pljusku koji je počeo u Banjaluci, Stojan Vranješ je ustupio mjesto Dini Kalesiću u ekipi Banjalučana, dok je Gorana Zakarića zamijenio Georgijev.

19:41

Slavlje poslije golova crveno-plavih!

19:38

GOOOL! ZILJKIĆ!

Sjajan kontranapad četiri minuta poslije vodećeg gola napravili su banjalučki fudbaleri. Vranješ je na lijevoj strani uočio Ziljkića, koji je majstorski pogodio suprotan ugao - 2:0! Bio je ovo četvrti pogodak napadača Borca u ovoj sezoni čime se izjednačio na klupskoj listi strijelaca sa kapitenom Vranješom. 

19:33

GOOOL!

Borac je poveo u 74. minutu. Vladan Danilović je šutirao sa dvadesetak metara, lopta je na putu pogodila Rugaševića, promijenila smjer i završila u mreži Tuzle sitija - 1:0!

19:28

Reagovao je i Jagodić

Dvostruka izmjena za Borac u 70. minutu. Umjesto Kajkuta i Vojnovića na terenu su Lukić i Radulović.

19:27

Nalić napravio prvu izmjenu

Maksimović je ušao u igru umjesto Nikolića.

19:23

Vranješ!

Kapiten Banjalučana je u 66. minutu šutirao visoko iznad prečke!

19:16

Nova šansa za Borac!

Brazilac Daglas Kruz se poslije prekida našao ispred Muminovića, ali je golman Sitija izišao kao pobjednik iz ovog duela.

19:13

Ziljkić!

Agilni napadač Borca se našao u šansi poslije kontranapada, međutim, izblokiran je i dobio je samo korner. 

19:12

Žuti karton i za Rustemovića

Zaoštrilo se u posljednjih nekoliko minuta, pa je opomenu dobio i Rustemović nakon faula nad Zakarićem.

19:09

Gužva na sredini terena!

 Zakuvalo se na sredini terena, uslijedile su obostrane čarke, a epilog cijele priče bili su žuti kartoni za Borčevca Đorđa Ćosića i Nermina Crnkića iz gostujućeg tima. 

19:06

Ubiparip!

Vojo Ubiparip je oprobao udarac, ali je Bojan Pavlović na mjestu. I to nakon što je Vladan Danilović izgubio loptu ili je bio fauliran, ali to arbitar nije sankcionisao. 

19:04

Nastavljena je utakmica na Gradskom stadionu

19:01

Zanimljiv način za gledanje utakmice u Banjaluci

Interesantan detalj sa Gradskog stadiona zabilježio je naš foto-reporter tokom utakmice Borca i Tuzla sitija u Banjaluci. Više pročitajte ovdje.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

18:47

POLUVRIJEME!

Poslije prvih 45 minuta nije bilo pogodaka u Banjaluci. 

18:44

ZAKARIĆ!

Poslije akcije Dujakovića, u prilici se u 43. minutu našao Goran Zakarić, ali je njegov udarac izblokirao Moris.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

18:43

Pavlović!

Nova dobra intervencija golmana Borca poslije udarca sa 20-ak metara Rugaševića!

18:42

Finiš prvog dijela...

18:37

Presing Borca, verbalni okršaj Ziljkića i Nukića

Crveno-plavi nisu dozvolili Tuzlacima da sa svoje polovine iznesu loptu nekoliko minuta, da bi potom uslijedio verbalni okršaj Ziljkića i Nukića nakon pada u kaznenom prostoru. Sudija iz Sarajeva je iskusno riješio sukob kratkim razgovorom.  

18:30

Pola sata odličnog fudbala...

...na Gradskom stadionu u Banjaluci, zasad samo nedostaju golovi. I naravno navijači koji zbog pandemije korona virusa još nisu dobili dozvolu za povratak na tribine. 

18:24

ŽUTI KARTON!

"Požutio" je kapiten Tuzle sitija Ajdin Nukić, nakon oštrog prekršaja nad Almedinom Ziljkićem. 

18:24

Rustemović visoko iznad prečke!

U 19. minutu nakon dobre akcije gostiju iz Tuzle, Edin Rustemović je šutirao visoko preko gola. 

18:18

Nova šansa pred golom Tuzle sitija!

Almedin Ziljkić je u 17. minutu prošao po lijevoj strani i centrirao na drugu stativu, gdje je kapiten Borca Vranješ probao da lobuje golmana gostiju Muminovića, ali nije uspio u tome. 

18:15

Ziljkić opet u šansi...

Nakon greške Nukića u devetom minutu kada je u opasnoj zoni predao loptu Vranješu, koji je na desnoj strani uočio Ziljkića, ali se ovog puta krilni napadač spetljao i odbrana Tuzle sitija je otklonila opasnost. 

18:13

Pogledajte foto-galeriju našeg reportera Vedrana Ševčuka!

18:06

PREČKA!

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Krilni napadač Borca Almedin Ziljkić je u petom minutu desnom nogom uzdrmao prečku Tuzle sitija! Odličan početak susreta oba tima!

18:05

PAVLOVIĆ!

Golman Borca odbranio je penal! Pročitao je Pavlović gdje će šutirati napadač gostiju Vojo Ubiparip i spriječio vođstvo Tuzle sitija. 

18:02

PENAL!

Defanzivac Borca Siniša Dujaković je oborio Nermina Crnkića u kaznenom prostoru i sudija je pokazao na bijelu tačku!

18:01

Počeo je meč na Gradskom stadionu!

17:56

Pravdu dijeli sudija iz Sarajeva

Adis Mulahasanović sudeći derbi meč osmog kola m:tel Premijer lige BiH u Banjaluci.

17:16

Jagodić i Nalić su odredili početne sastave

Treneri Borca i Tuzle sitija odlučili su startere...

BORAC: Pavlović, Jovanović, Kajkut, Danilović, Ćosić, Dujaković, Vojnović, Kruz, Vranješ, Ziljkić, Zakarić.

TUZLA SITI: Muminović, Crnkić, Karjašević, Kojić, Rugašević, Džafić, Nikolić, Nukić, Ubiparip, Rustemović, Moris.

UKRATKO

Borac i Tuzla siti odigrali su četiri međusobne utakmice, a po dvije pobjede imaju i jedni i drugi. Doduše, u prvenstvenim mečevima je 2:1 za Banjalučane u pobjedama.

učitaj još +

UKRATKO

učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije