• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zlatan Nalić za MONDO: Prvi put ću voditi ekipu protiv "svog" Borca, za koji sam igrao i ja i moj otac!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Tuzle sitija Zlatan Nalić je ponovo u rodnoj Banjaluci, prvi put poslije 28 godina.

 Zlatan Nalić intervju za MONDO Izvor: FENA/Miroslav Petrović

Trener Tuzle sitija će u ponedjeljak (18.00, TV Arena sport) u okviru osmog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine prvi put voditi neki tim protiv banjalučkih crveno-plavih.

Boja, koje je nosio u igračkoj karijeri, baš kao i njegov otac, prije nesrećnog rata u Bosni i Hercegovini, koji je mnoge ljude trajno raselio širom svijeta.

Možda će vas zanimati

Iako vrlo miran, staložen, elokventan i zahvalan sagovornik, priznao je na početku razgovora za naš portal da su ga ipak malo emocije savladale i da ima "leptiriće u stomaku" jer je ponovo u svom rodnom gradu.

"Ovo mi je prvi put da dolazim na Gradski stadion u Banjaluci poslije skoro tri decenije. Nikada nisam ni igrao protiv Borca niti sam vodio neki tim protiv banjalučkog kluba", izjavio je Nalić i dodao da ipak nije navijač crveno-plavih, niti bilo kog kluba osim onog koji trenutno vodi.

"Ja se prosto ne vezujem na taj način za klubove. Cijenim i volim fudbalsku igru i u skladu s tim, posmatram utakmice i pojedine igrače. Volio sam recimo jako Đanfranka Zolu, Ruija Koštu i takav profil fudbalera".

Bez obzira na emocije, kao profesionalac, podvukao je da će Tuzla siti u ponedjeljak ići na osvajanje sva tri boda.

"Moja ekipa se malo prilagođava protivniku, pokušavamo da igramo 'ispravno', a ako bude tako, utakmice idu u toku kojem mi to želimo. Nisam opterećen igrom rivala, iako znam u detalje kako to radi Borac. Pokušavamo uvijek da diktiramo igru, a tako ćemo igrati i sutra".

Prema njegovim riječima, takva je trenerska filozofija koju njeguje u cjelokupnoj karijeri. Dosad je radio u stručnom štabu mlade selekcije Švedske, vodio je tuzlansku Slobodu i sada njenog "manjeg" gradskog rivala.

"Od prvog dana, otkako sam na trenerskoj klupi ne pravim razliku ni domaćeg ni gostujućeg terena niti imena protivnika. Sve utakmice Tuzla siti ide na pobjedu bez obzira na sve. Važan mi je i pokušaj, ako momci odrade posao, iskreno, sa velikom željom, da budemo dostojan rival na terenu...I ako ne ostvarimo cilj, ja sam zadovoljan. Ali, cilj je uvijek da pokušamo doći do pobjede. Takav sam trener, kad uđemo u autobus da putujemo na meč, idemo po bodove".

Nalić je mišljenja da Borac njeguje skandinavski model povratka iskusnih fudbalera poput Stojana Vranješa, koji će po svemu sudeći, biti pod posebnim nadzorom njegovog tima u ponedjeljak.

"Banjalučani su prvu godinu u elitnom rangu, potrebno je i Borcu i svim drugim timovima najmanje dva-tri prelazna roka da se napravi pravi tim. Zadržali su dobar dio igrača iz Prve lige Republike Srpske, nešto su dokupili pojačanja, a poslužili su se i trendom kakav je u Skandinaviji - da iskusne igrače sa karijerama vrate u klub gdje oni pronađu svoj mir, razigraju se i dožive svoju novu mladost. To se desilo Borcu sa par igrača, najviše sa Stojanom Vranješom...".

Na kraju je poželio Borcu da u kontinuitetu dobije epitet "evropski".

"Borac je nesumnjivo veliki klub. Po tradiciji iz bivše Jugoslavije stoji uz Sarajevo, Željezničar, Slobodu i Velež, mada je bilo čudnih okolnosti pa je dosta često išao 'gore-dole' i nije imao kontinuitet u Premijer ligi BiH, što su imali neki drugi klubovi osim možda Veleža. Banjaluka je u našim okvirima, metropola, ne kažem to jer sam Banjalučanin, već smatram da grad zaslužuje jedan pravi klub, ne samo u BiH, već u evropskim okvirima. Ja iskreno vjerujem da će Banjaluka to i da ostvari u kontinuitetu", zaključio je Nalić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC