• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Koncentracija na visokom nivou, žao mi je ekipe... Nije tragedija, čestitam momcima!"

Autor mondo.ba

Jagodić se nakon meča obratio novinarima

 Liga Evrope Borac Rio Ave Vlado Jagodić Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Nesrećno su Borčevi fudbaleri eliminisani sa evropske scene...

Sve do 90. minuta utakmice sa Rio Aveom bilo je 0:0, Borac je bio na pragu produžetaka, a onda su Tarantini i Jambor u smiraj utakmice dva puta matirali crveno-plavu odbranu i odveli svoju ekipu u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope i okršaj sa turskim Bešiktašem u Istanbulu.

Već ste imali priliku da na našem portalu poslušate kratak komentar trenera Borca Vlade Jagodića koji je dao za TV Arena sport, a evo šta je rekao na početku obraćanja banjalučkim predstavnicima medija.

"Ovaj poraz nije tragedija jer bi to bilo ružno za igrače. U svakom slučaju, znali smo da se ovako nešto može desiti ako ovakvom Rio Aveu ostavimo prostora. Koncentracija je zaista bila na visokom nivou i žao mi je ekipe koja je dala svoj maksimum. Mislim da nismo zaslužili da u 90. minutu primimo prvi gol, da smo otišli u produžetke, možda bi stvari bile drugačije jer bismo imali dvije izmjene koje smo planiraš baš u produžecima. Međutim, desilo se ono što im nismo dozvolili u većem dijelu, a to je da nam uz kratki pas uđu pred gol. Oni tako igraju i ako im se otvori protivnik, onda to oni znaju da kazne. Žao mi je nekih naših situacija koje su bile izgledne i iz kojih može da se postigne gol", rekao je Jagodić na startu odjave utakmice.

Nije, ističe Jagodić, plan bio da se dođe do produžetaka, te podvlači, kao i Vladan Danilović, da ekipa mora brzo da digne glavu i nastavi dalje.

"Ne mogu da kažem da smo išli u produžetke, mi smo željeli i u regularnom toku da se suprotstavimo maksimalno. Zato pohvaljujem igrače, uradili su sve što je traženo, ono što nam se desilo u nadoknadi je, kako vi kažete, sportska tragedija, ali ja ne bih ovo nazvao tako. Već smo digli igrače, i bivši predsjednik i sadašnji, tako da moraju dići glavu. Odigrali su dobru utakmicu, a mislim da svi koji navijaju za Borac i koji su uz nas treba da budu zadovoljni ovim našim poduhvatom u ova dva pretkola. Ne mogu da kažem da je Rio Ave ubjedljivo bolji od nas, nisam to rekao ni u najavi utakmice, ali su vjerovatno bolji za taj jedan gol. Ovaj drugi je plod naše stihije, da probamo nešto da uradimo preskakanjem terena, pa je uslijedila klasčna kontra. Vidjeli ste kako oni to dobro rade kad imaju prostora. U 75 posto utakmice smo izgledali onako kako se jedino može parirati Rio Aveu. Ovo je prvi put ove sezone da nismo postigli gol u Banjaluci, a bez postignutog gola je teško proći."

Čestitao je, na kraju obraćanja, Jagodić gostujućem treneru Silvi, izrazio vjeru u Borčev plasman u Evropu i naredne sezone, te najavio naredni premijerligaški ispit – Tuzlu siti (ponedjeljak na Gradskom stadionu u 17.55).

"U svakom slučaju, čestitam Rio Aveu i kolegi Silvi i želim im sve najbolje u nastavku takmičenja, a mi ćemo ih arhivirati do neke sljedeće prilike, nadam se već sljedeće godine. Nadam se da će Borac i zbog rezultata koje je napravio imati povoljniji bilans i rejting kad se 'slažu' ekipe. Svaki pozitivan rezultat daje nešto dobro, mi smo se ovog puta zaustavili u drugom pretkolu. Imamo dobro veliko iskustvo, već od sutra moramo da se oporavimo jer nas čeka veoma teška utakmica u ponedjeljak. Velika većina igrača je odigrala cijelu utakmicu, tako da ćemo morati sutra i prekosutra da na medicinskom planu odradimo ono što treba da ih oporavimo. Neki igrači su bili u 'rezervnom' položaju, u drugom planu, pa ćemo osvježiti ekipu jer znamo da nam nema Milojevića i Brtana zbog kartona, tako da su to stvari o kojima treba dobro da razmislimo".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC