• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Debakl "zmajica" u duelu sa Italijom: "Pukla petarda" pred golom BiH

Autor mondo.ba, agencije

Težak poraz izabranica Samire Hurem

 Kvalifikacije EURO 2022 BiH Italija 0 5 Izvor: Anadolija/Haris Badžić

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je debakl u Zenici izgubivši od Italije sa čak 5:0 (2:0) u utakmici kvalifikacija za EURO 2022 u Engleskoj.

Možda će vas zanimati

Gošće su do prednosti došle u 18. minutu, kada je Danijela Sabatino proigrala Auroru Gali koja iskosa sa desne strane bh. kaznenog prostora šalje loptu u suprotni ugao gola Envere Hasanbegović.

Izabranice Samire Hurem su prvu priliku imale u 24. minuti.

Đula Velagić je sa sredine terena poslala loptu na ivicu protivničkog šesnaesterca ka Mariji Damjanović, ali je golman Italije Laura Đulijani istrčala na vrijeme sa svog gola i spriječila napadača bh. tima da izjednači rezultat.

Italija u 39. minuti udvostručuje prednost. Kristijana Đireli je ušla u šesnaesterac reprezentacije BiH, šutirala, Envera Hasanbegović odbranila njen udarac, ali se lopta odbila do italijanske igračice koja je iz drugog pokušaja precizna za 0:2.

Bio je to rezultat kojim je završeno prvo poluvrijeme, a gostujući tim je ofanzivnije ušao i u drugo i već u 49. minutu imao odličnu priliku nije iskoristila Marta Maskareljo, kad neometana sa desetak metara loptu šalje pored gola.

Šest minuta kasnije, nakon duela Amele Kršo i Martine Rosući, arbitar Silvija Domingos dosuđuje penal za gostujući tim, a koji u gol pretvara već pomenuta Kristijana Đireli.

Do kraja meča dosuđena su još dva penala za reprezentaciju Italije.

Oba puta je Đireli preuzela odgovosnost – i bila polovično uspješna. Envera Hasanbegović joj je odbranila udarac u 60. minutu, ali ništa nije mogla da učini četiri minuta kasnije, kada je kapiten reprezentacije Italije postigla svoj treći gol na meču.

Konačnih 0:5 postavila je Elena Linari u 87. minutu.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će u kvalifikacijama za EURO 2022 odigrati još jedan meč, 1. decembra protiv Gruzije u gostima.

U grupi B vodi Italija sa21 bodom, druga je Danska sa 18, treća BiH sa 15, Izrael i Malta imaju po 4 boda, dok je posljednja Gruzija bez bodova.

Uoči početka utakmice, minutom ćutanja odana je počast nekadašnjem selektoru ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine Dževadu Bekiću koji je preminuo juče u 82. godini.

BOSNA I HERCEGOVINA: Envera Hasanbegović, Andrea Gavrić (od 53. Sofija Krajšumović), Melisa Hasanbegović, Andrea Grebenar (od 76. Marija Ana Milinković), Đula Velagić, Selma Kapetanović, Minela Gačanica (od 83. Maja Jelčić), Marija Damjanović, Sumeja Bektaš, Amela Kršo, Nikolina Vujadin. Selektor: Samira Hurem.

ITALIJA: Laura Đulijani, Aurora Gali, Elena Linari, Aliće Torteli, Martina Rosući, Danijela Sabatino (od 56. Valentina Jakinti), Kristijana Đireli, Barbara Bonansea, Elisa Bartoli, Marta Maskareljo (od 77. Arijana Karuzo), Liza Boatin (od 67. Benedeta Gliona). Selektor: Milena Bertolini.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC