• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olimpik u problemima pred meč sa Borcem: Premijerligaški veteran rekao zbogom "vukovima"

Autor mondo.ba

Zajko Zeba se rastao sa klubom

 Zajko Zeba napustio Olimpik  Izvor: Facebook/FK Sarajevo

Sinoć su se, trijumfom nad Tuzla sitijem, fudbaleri Borca vratili na pobjednički put i psihički se digli nakon poraza prvo od Sarajeva u m:tel Premijer ligi BiH, a onda i Rio Avea u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Naredni rival "Velikana iz Platonove" je sarajevski Olimpik, klub koji je, u prvoj sezoni po povratku iz Prve lige FBiH, upisao samo jednu pobjedu u prvenstvu i trenutno je na posljednjem mjestu na tabeli.

Možda će vas zanimati

Ipak, nisu to jedini problemi za "vukove" pred subotnji meč na Otoci (16 časova), obzirom da je danas klub napustio veteran i stari premijerligaški "lisac" Zajko Zeba, sa kojim je klub danas sporazumn o raskinuo saradnju.

Desilo se to na zahtjev samog fudbalera.

"Dugo sam razmišljao i donio odluku da je vrijeme da stavim tačku na moj angažman u klubu. Mislim da u ovom trenutku ne mogu pomoći klubu svojim igrama, a nije red da zauzimam mjesto nekom od mlađih koji traže svoju minutažu", rekao je sad već bivši fudbaler najmlađeg sarajevskog premijerligaša.

Zeba je rođen u maju 1983. godine u Sarajevu, a karijeru je i počeo u omladinskom pogonu "vukova".

U Bosni i Hercegovini je, osim Olimpika, nastupao za Brotnjo iz Čitluka, Željezničar (u tri mandata), Zrinjski i tuzlansku Slobodu, dok je van granica države branio boje Maribora, ruskog Kamaza, Splita, Olimpije i Škendije.

Po tri puta je bio šampion BiH (jednom sa Zrinjskim i dva puta sa Željezničarom) i osvajač Kupa BiH (sva tri puta sa klubom sa Grbavice).

U m:tel Premijer ligi odigrao je 160 utakmica, te postigao 42 gola, čemu je dodao isto toliko asistencija, a ove sezone je nastupio na šest mečeva, od čega je pet puta bio starter.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC