• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Korona "bukti", engleski klubovi gube mnogo - i tek će: Bliže se jednoj milijardi "minusa"

Autor mondo.ba, agencije

Situacija je teška

 Engleska Premijer liga korona virus gubitak 800 miliona funti Izvor: Guliver/Getty images/Lars Baron, Lars Baron/Bongarts

Premijer liga Engleske (EPL) upozorila je danas na razarajući finansijski uticaj na klubove jer se suočavaju s mogućim izostankom navijača sa utakmica još šest mjeseci, nakon što je Vlada Velike Britanije u utorak uvela nova ograničenja zbog pandemije korona virusa.

Britanski premijer Boris Džonson stavio je na čekanje plan za omogućavanje postepenog povratka gledalaca na sportska igrališta u Engleskoj od 1. oktobra zbog povećanja slučajeva korona virusa te upozorio da se povratak normalnom životu ne očekuje u narednih šest mjeseci.

Možda će vas zanimati

"Razočarani smo što je odgođen siguran povratak navijača na utakmice", ističe se u saopštenju Premijer lige.

Pilot programi održani su proteklog vikenda širom zemlje na sportskim terenima na otvorenom, a broj gledalaca bio je ograničen na 1.000. Međutim, nova sezona Premijer lige počela je ovog mjeseca na praznim stadionima, a navijači su posljednji put utakmicama prisustvovali još u martu.

"Fudbal nije isti bez prisustva navijača i fudbalska ekonomija je neodrživa bez njih. Prošle sezone klubovi Premijer lige pretrpjeli su gubitak od 700 miliona funti, a trenutno naša nacionalna igra mjesečno gubi više od 100 miliona funti. Ovo počinje da ima poguban uticaj na klubove i njihove zajednice", upozorili su iz Premijer lige.

Medicinski službenici preporučili su da se britanski nivo upozorenja na COVID-19 pomakne sa "tri" na "četiri", što znači da je prenos virusa "visok ili raste eksponencijalno".

Dakle, sada je na snazi tek jedan nivo ispod potpunog zatvaranja zemlje kakvo je viđeno u proljeće ove godine.

Međutim, Premijer liga se i dalje nada da će Vlada pronaći način da sigurno otvori stadione za navijače na osnovu već formulisanih protokola.

"Navijači na stadionima biće sigurni ili čak sigurniji nego u bilo kojoj drugoj javnoj aktivnosti koja je trenutno dozvoljena. To je već vidljivo u drugim evropskim ligama. Uvjereni smo da će klubovi Premijer lige, koristeći inovativne načine da se navijači sigurno vrate na tribine, omogućiti povratak prihoda na svim nivoima igre, kao i da će održati aranžmane solidarnosti, trenutne porezne doprinose i finansijsku podršku lokalnim i nacionalnim ekonomijama", zaključili su iz EPL-a.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC