• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakve veze imaju Muta Nikolić i Šalke? To je sve normalno!

Autor mondo.rs

Šalke peti put zaredom izgubio od Verdera kod kuće, ali i oborio jedan negativni rekord Bundeslige.

 Bundesliga 2. kolo Šalke - Verder 1-3 het-trik Niklas Filkrug Izvor: MARTIN MEISSNER/AP

Legendarni Muta Nikolić nema nikakve veze sa fudbalom, posebnom onim u Njemačkoj, ali ona njegova čuvena rečenica "Sve je ovo normalno" najbolje opisuje ekipu Šalkea u 2020. godini.

Srpski košarkaški stručnjak govorio je to u svlačionici poslije velikih uspjeha košarkaške reprezentacije Srbije (Jugoslavije, SCG), ali bi mogli i navijači Šalkea nakon niza katastrofalnih rezultata njihove ekipe kojem nema kraja.

Možda će vas zanimati

Nakon što je 17. januara pobijedila Borusiju Menhengladbah ekipa Šalkea upala je u "kanal" u kojem je ostala do kraja prošle sezone, bez ijedne pobjede, a onda zaglibila još dublje u novoj sezoni 2020/2021.

Poslije poraza 8:0 od Bajerna u prvom kolu, Šalke je u drugom kolu doživio novi debakl - Verder je na Veltins Areni slavio 3:0!

Šalke - Verder 1:3 (0:2)
/Ut 90+3 - Filkrug 22, 37, 58 penal/

Niklas Filkrug za sat vremena provedenih na terenu postigao je sva tri gola za Verder i tako učinio da Šalke obori jedan negativni rekord u Bundesligi.

"Rudari" iz Gelzenkirhena postali su prva ekipa u istoriji Bundeslige koja je primila 11 golova u prva dva kola. 

Fudbalsko "samoubistvo"Šalkea u subotu uveče počelo je u 22. minutu meča kada je Fulkrug pogodio nakon kornera zahvaljujući asistenciji Sardženta, ali i potezu jednog fudbalera Šalkea. Mark Ut se nakon ubačene lopte iz ugla pomalo i bespotrebno povukao praktično na gol-liniju, a onda uzaludno reklamirao nepostojeći ofsajd.

Petnaest minuta kasnije Filkrug je postigao novi pogodak, ovog puta poslije slobodnog udarca, a onda u 58. minutu realizovao jedanaesterac za 3:0.

Petom uzastopnom trijumfu Verdera nad Šalkeom u Gelzekirhenu svoj doprinos dao je i srpski reprezentativac Miloš Veljković odigravši svih 90 minuta. Matija Nastasić presjedio je meč na klupi u dresu Šalkea, a reprezentativac BIH odigrao je drugo poluvrijeme.

Nakon toga napadač Verdera mogao je mirno da napusti teren, ispraćen aplauzima saigrača, ali i malobrojne domaće publike.

Navijačima Šalkea nije preostalo ništa drugo nego da čestitaju protivničkom napadaču, uprkos porazu njihove ekipe koji je ublažio Ut golom u sudijskoj nadoknadi.

Jer sve je to normalno!

Pročitajte sve rezultate i strijelce 2. kola Bundeslige!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC