• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 M:tel Premijer liga BIH 9. kolo Olimpik - Borac uživo prenos Arenasport
 M:tel Premijer liga BIH 9. kolo Olimpik - Borac uživo prenos Arenasport

Borac dobio bodove i Jovu Lukića! Pobjeda na Otoci poslije 11 godina!

Banjalučki Borac golovima Jove Lukića i Gorana Zakarića stigao do prve pobjede u gostima ove sezone. Ekipa Vlade Jagodića slavila je na Otoci rezultatom 4:1!

 M:tel Premijer liga BIH 9. kolo Olimpik - Borac uživo prenos Arenasport Izvor: Sport1/Oslobođenje/Sanel Konjhodžić

Čekao je Borac 11 godina pobjedu na Otoci, pa i osam godina da savlada Olimpik, a čekao je i Vlado Jagodić da prorade njegovi napadači, posebno Jovo Lukić.

Najavljivao je trener Borca da je vrijeme da njegova ekipa uradi nešto konkretno u gostima poslije tri poraza na strani i upravo to učinili su fudbaleri u crveno-plavom u subotu poslijepodne

Golovima dvostrukih strijelaca  Jove Lukića i Gorana Zakarića Borac je sa ubjedljivih 4:1 savladao Olimpik i upisao prvu pobjedu u gostima ove sezone, te srušio neugodnu tradiciju u duelu sa "vukovima".

U prvih osam kola napadač Borca Jovo Lukić postigao je samo jedan gol, ali je konačno "proradio" na Otoci i sa dva gola donio prednost svom timu 2:0.

Uspjeli su domaći preko Hasanovića nakon kornera da smanje na 2:1, međutim, nakon Lukića proradio je i Zakarić i sa dva gola postavio konačnih 4:1. Svoj prvi gol postigao je nakon dodavanja Ziljkića, a drugi poslije asistencije kapitena Vranješa.

OLIMPIK - BORAC 1:4 (0:1) 
/Hasanović 56 - Lukić 32, 50, Zakarić 66, 72/

Duel na Otoci počeo je onako kako se očekivalo - ofanzivom gostiju koji su došli svjesni da pobjedom u gostima moraju da potvrde dobru formu ove sezone prikazanu na Gradskom stadionu u Banjaluci, ali i evropskim mečevima.

Počelo je napadima Borca koje je uglavnom predvodio Zakarić prodorima po desnoj strani i ubacivanjima, a nekadašnji fudbaler Partizana imao je i stopostotnu šansu kada je predriblao i golmana Hadžića, ali potom šutirao pored gola.

Prethodno je i Vranješ bio u sličnoj šansi, međutim, sa istim ishodom, pa se mreža zatresla tek poslije nešto više od pola sata.

Ziljkić je poslao odličan centaršut gotovo na peterac gdje je skočio Lukić i glavom postigao pogodak za vođstvo Borca i prekid dugog posta.

Borac je malo stao nakon vodećeg pogotka, a domaći su to mogli kazniti pet minuta prije kraja prvog poluvremena, međutim, Milanović je pogodio stativu.

Bilo je to dobro upozorenje za fudbalere Borca koji su sigurno dobili i instrukcije Vlade Jagodića na pauzi, pa su od starta drugog dijela krenuli mnogo ofanzivnije. 

Poslije samo 60 sekundi imali su šansu preko Lukića koji je izblokiran, ali već u 50. minutu napadač Borca se iskupio i svojim drugim pogotkom povisio na 2:0. Zakarić je odličnim driblingom prevario Imamovića, a Lukić petom poslao loptu u mrežu za veliko slavlje Banjalučana, te sigurno zadovoljstvo Vlade Jagodića koji je u više navrata ponavljao da vjeruje u svoje mlade napadače.

Nakon samo šest minuta Olimpik je smanjio golom Hasanovića poslije kornera, međutim, bio je to tek trenutak dekoncentracije fudbalera Borca, koji nisu imali namjeru da se brane nakon toga.

Ponovo je Borac krenuo u napad i to se isplatilo.

U razmaku od 66. do 72. minuta crveno-plavi su postigli dva gola i definitivno potvrdili ubjedljivu pobjedu.

Oba puta strijelac je bio Zakarić, prvo poslije dodavanja Ziljkića, koji je tako upisao drugu asistenciju na meču, a potom i na odličnu asistenciju Vranješa. 

Odbrana Borca u kojoj su vrlo dobar posao i ove subote odradili Jovanović i Milojević tako je stigao do prve pobjede u gostima u sezoni, ujedno i najubjedljivijeg gostujućeg trijumfa od maja 2014. godine. Tada je Borac rezultatom 5:0 deklasirao Leotar u Trebinju.

Banjalučani su se sada približili Sarajevu na samo dva boda, s tim da bordo ekipa svoj meč 9. kola igra naknadno sa Željezničarom. Ovaj duel odložen je zbog nastupa Sarajeva u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 9. kolo

Olimpik - Borac 1:4 (0:1)
/Hasanović 56 - Lukić 32, 50, Zakarić 66, 72/

Velež – Radnik (18.00)

Nedjelja:

Tuzla siti – Sloboda (18.00)

Široki Brijeg – Mladost (20.00)

Ponedjeljak:

Krupa – Zrinjski (16.00)

Odgođeno:

Sarajevo – Željezničar

TABELA: Sarajevo 20, Borac (+1) 18, Željezničar (-1) 15, Tuzla siti 13, Velež 12, Široki Brijeg (-1) 11, Sloboda 10, Zrinjski (-2) 10, Radnik 7, Krupa 7, Mladost 7, Olimpik (+1) 3.

NAJAVA

Iako su domaći na samom dnu tabele sa samo tri boda iz osam utakmica očekuje nas zanimljiv duel, jer je jedine bodove osvojio na svom terenu dok je Borac poražen na sva tri gostovanja ove sezone.

Upravo to je apostrofirao trener Borca unajavi utakmice ističući da je došlo vrijeme da njegova ekipa uradi nešto konkretno u gostima.

Međutim, ni u taboru Olimpika nisu bez nade. Bivši igračBorca Nemanja Lekanić, koji sada igra za Olimpik rekao je da „vukovi“ poštuju crveno-plave, ali da mogu da ih ugroze, te dodao u svojoj igračkoj karijeri nije bio u boljem kolektivu.

Banjalučani će pokušati da prekinu lošu seriju u gostima, ali i neugodnu tradiciju. Borac nije pobijedio Olimpik u posljednjih osam godina, a pet posljednjih međusobnih duela dobili su „vukovi“.

Banjalučani na Otoku dolaze nakon trijumfa nad Tuzla sitijem 2:0, dok je Olimpik u prošlom kolu poražen od Radnika sa ubjedljivih 4:0.

17:51

KRAJ - Pobjeda Borca 4:1

17:44

Pavlović brani!

Handžić je lijepo šutirao, a golman Borca još ljepše odbranio njegov pokušaj u 87. minutu.

17:30

GOOL! Olimpik - Borac 1:4!

Borac vodi 4:1 novim pogotkom Zakarića u 72. minutu.

17:27

GOOOL! Olimpik - Borac 1:3!

Borac vodi 3:1 protiv Olimpika od 66. minuta! Ziljkić se odličnom asistencijom iskupio za loš potez u prethodnom napadu i Zakariću nije bilo teško da sa samo nekoliko metara pošalje loptu u gol za 3:1!

17:20

Hadžić je junak Olimpika!

Vojnović je dobro šutirao u 62. minutu, ali je Hadžić odličnom paradom "izvadio" loptu i odbio ju u korner. Bio je to samo uvod u dvije još bolje šanse Borca nakon kornera. Dva puta je golman Hadžić odbranio na samoj liniji, prvo pokušaj Jovanovića, pa Brtana.

17:16

GOOOL! Olimpik - Borac 1:2!

Olimpik je smanjio na 2:1 poslije kornera u 56. minutu. Milanović je izveo korner, a Hasanović pogodio glavom i tako smanjio prednost gostiju.

17:09

GOOOL! Olimpik - Borac 0:2!

Borac vodi 2:0 na Otoci nakon sjajne akcije i novog pogotka Jove Lukića. Zakarić je predriblao Imamovića i ubacio na peterac, a napadač Borca petom poslao loptu u mrežu za vođstvo Banjalučana 2:0!

17:04

Počelo drugo poluvrijeme, Lukić odmah u šansi!

Prilika za Borca u prvom minutu drugog dijela! Zakarić je nakon dobrog dodavanja Jovanovića u prostor vratio loptu na peterac za Lukića, ali je odbrana Olimpika izblokirala njegov pokušaj!

16:41

STATIVA!

Velika šansa za Olimpik u 40. minutu! Prvo je Šišić pokušao daljine, Pavlović je odbio loptu, a potom je Milanović dobro šutirao, međutim, pogodio je stativu!

16:36

GOOOL! Olimpik - Borac 0:1

Borac vodi 1:0 na Otoci. Ziljkić je u 34. minutu poslao odličan centaršut u šesnaesterac, a Lukić rutinski klavom pogađa za vođstvo gostiju. Ovo je drugi gol u sezoni napadača Borca.

16:33

Stopostotna šasna za Zakarića

Zakarić je sada bio u stopostotnoj šansi, predriblao je i golmana, ali je potom šutirao preko gola!

16:26

"ZICER" VRANJEŠA!

Ziljkić je poslao loptu iza odbrane domaćih za Vranješa, kapiten Borca našao se u stopostotnoj šansi, ali je u pokušaju da lobuja Handžića šutirao pored gola. Bila je to najbolja šansa na utakmici.

16:22

Prvi korner za Borac

Odbrana Olimpika izbila je loptu poslije ubacivanja iz ugla, a onda je pokušao Dujaković iz daljine, međutim, lopta odlazi daleko od gola.

16:12

Milanović pada u šesnaestercu

Milanović je pao u šesnaestercu nakon duela sa štoperom Borca, ali Milojević je propisno zagradio loptu, ništa od jedanaesterca. To je pokazao i sudija Jelić.

16:09

Presing Borca, Zakarić najveći problem za domaće

Fudbaleri Borca u ofanzivi, izašli su visoko i pritisnuli odbranu Olimpika. Najopasniji po gol domaćih je Zakarić, koji je nakon pokušaja iz slobodnjaka još dva puta probio po desnoj strani i uputio dobar centaršut ka svojim saigračima, međutim, dobro je reagovala odbrana Olimpika.

16:04

Borac zaprijetio iz slobodnjaka

Goran Zakarić imao je prvu priliku na utakmici. Fudbaler Borca izveo je slobodni udarac iskosa sa desne strane i direktno šutirao, ali njegov dobar udarac brani Hadžić. 

16:02

Počeo je meč na Otoci

Sudija Frano Jelić dao je znak za početak utakmice

15:31

Vojnović mijenja Danilovića

Poznati su i sastavi oba tima

FK OLIMPIK: Hadžić, Adžem, Bajraktarević, Muminović, Osmanović, Milanović, Hadžanović, Imamović, Lekanić, Hasanović, Šišić

FK BORAC: Pavlović, Jovanović, Milojević, Ćosić, Dujaković, Vojnović, Brtan, Ziljkić, Zakarić, Vranješ, Lukić

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije