• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kipar nije idealna lokacija: Zvezdine rane su sveže, da li će sada biti lakše?

Autor mondo.rs

Crveno-bijeli su teško preboljeli prethodni meč na ovom stadionu.

 Liga Evrope plej-of Ararat - Crvena zvezda stadion Kipar Izvor: MN PRESS

Treće uzastopno evropsko gostovanje, u ovom novom sistemu, kada nema revanša, veliki je problem za Crvenu zvezdu. O tome je već pričao Dejan Stanković, a sada će morati igrače da sprema psihički.

Umjesto ratom zahvaćene Jermenije, gdje neće biti moguće igrati fudbal u UEFA takmičenjima, igraće se na Kipru. Baš tamo gdje je Zvezda ispala od Omonije.

Možda će vas zanimati

Sam neutralni teren nije toliki problem, ali lokacija među Zvezdinim igračima sigurno budi ružna sjećanja. Svježa su, rane još nisu zacijelile, a moraće ponovo da istrče na teren koji poznaju.

Ista svlačionica, isti izlazak na teren, isti travnati tepih... Sve će biti isto osim rivala, pošto za razliku od Kiprana Ararat-Jermenija neće imati prednost domaćeg terena.

Možda će to biti i presudno, jer se više nikakva greška Zvezdinih igrača neće tolerisati. Grupna faza Lige Evrope je cilj i do nje mora da se stigne. Čak i u svjetlu novih događaja, kada fokus neće biti isključivo na sportu.

Crvena zvezda poznaje teren na kom će se igrati, a ovog puta neće biti visoke temperature i velike vlažnosti vazduha. Meč počinje u 19 časova po srpskom vremenu, odnosno 20 po lokalnom, pa crveno-bijeli imaju pristojne uslove za igranje fudbala.

Takođe, ekipa je sada uigranija nego kada je u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona gostovala Omoniji. Dijego Falćineli, od kog se mnogo očekuje, odigrao je dva meča i postigao tri gola između ove dvije utakmice, pa bi sada trebalo da predstavlja moćno oružje.

Od utakmice Omonija  - Crvena zvezda, koja je riješena penalima, prošlo je dvije sedmice. To je bio bolan poraz crveno-bijelih, ali se čini da je i jedina mrlja pred utakmicu plej-ofa. Sve ostalo je danas na strani srpskog šampiona.

Da će biti lakše nego u Jerevanu, biće. Da će biti lakše nego u Nikoziji protiv Omonije, biće. Da će biti lako, neće! Crvena zvezda će morati da pruži svoj maksimum kako bi igrala grupnu fazu Lige Evrope. Posebno protiv ovako motivisanog rivala.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC