• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Loše vijesti za Henesa, ali i Bajevića: Bičakčić zbog povrede ne igra baraž!

Autor agencije/MONDO

"Zmajevi" na Sjevernu Irsku bez Ermina Bičakčića.

 Loše vijesti za Henesa, ali i Bajevića: Bičakčić zbog povrede ne igra baraž! Izvor: Christian Kaspar-Bartke/Getty Images Europe

Defanzivac Hofenhajma Ermin Bičakčić povrijedio se prošlog vikenda na meču protiv Bajerna, u kojem je postigoa i gol, ali je vrlo brzo iznesean sa terena zbog povrede.

Definitivna težina povredebiće poznata tek kada se urade dodatni pregledi ali jasno je da trener Hofenhajma Sebastijan Henes, ali i selector BIH Dušan Bajević neko vrijeme neće moći da računaju na njega.

Možda će vas zanimati

 Bičakčićće tako definitivno propustiti utakmicu baraža protiv Sjeverne Irske, kao i mečeve sa Holandijom i Poljskom u Ligi nacija

"Prvi pregledi su pokazali da se radi o povredi unutrašnjeg meniskusa koljena", rekao je doktor reprezentacije prof.dr. Reuf Karabeg i dodao:

"Danas je planirano da se Bičakčiću uradi artroskopija koljena tako da bi nakon toga trebali imati kompletniju informaciju o njegovom zdravstvenom stanju. Mada je on već uradio magnetnu rezonancu, ovaj pregled nije dao eksplicitnu potvrdu da je riječ o povredi prednjeg križnog ligamenta. U svakom slučaju na Bičakčića se neće moći računati za oktobarske utakmice".

Karabeg je još dodao da će medicinski tim pratiti tok njegovog oporavka i u stalnom je kontaktu sa ljekarima koji vode brigu o Bičakčiću, kao, uostalom, što je praksa kad se bilo koji reprezentativac BiH povrijedi.

Bičakčić je treći fudbaler sna kojeg Bajević ipak neće moći da računa za oktobarske utakmice.

Adnan Kovačević takođe je zbog povrede izostavljen sa spiska, a Toni Šunjić je otišao u Kinu gdje mora provesti vrijeme u karantinu.

Reprezentacija BiH utakmicu polufinala baraža za EURO igraće 8. oktobra na stadionu Grbavica u Sarajevu protiv Sjeverne Irske.

Tri dana kasnije u UEFA Ligi nacija u Zenici ugostit će Holandiju, a 14. oktobra u Vroclavuu istom takmičenju biće gost Poljske. U prva dva kola grupe A elitne Lige A UEFA Lige nacija BiH je remizirala u Firenci sa Italijom (1:1), te je poražena u Zenici od Poljske (1:2).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC