• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Sarajevo - Seltik, Liga Evrope, plej-of, uživo, Arena sport TV
 Sarajevo - Seltik, Liga Evrope, plej-of, uživo, Arena sport TV

Ni "treća sreća" ne pomaže Sarajevu: Eduar odveo Seltik u grupnu fazu Lige Evrope! (FOTO, VIDEO)

Fudbaleri Sarajeva treći put su igrali plej-of za plasman u Ligu Evrope... I treći put u samo godinu dana doživjeli poraz od škotskog Seltika.

 Sarajevo - Seltik, Liga Evrope, plej-of, uživo, Arena sport TV Izvor: Anadolija/Samır Jordamovıć

"Bordo" tim nije uspio da se domogne plasmana u grupnu fazu Lige Evrope ni u trećem pokušaju!

Iako su izabranici Vinka Marinovića odigrali dobru utakmicu, posebno u odbrani i čvrstom veznom redu, u drugo po jačini evropsko takmičenje sa zeničkog "Bilinog polja" odlazi škotski velikan!

Sarajevo - Seltik 0:1 (0:0)

Tim sa "Koševa" je pružio dobru partiju, prepustio je loptu gostima, koji nisu imali gotovo nikakvih ideja šta da učine s njom pa Vladan Kovačević i nije imao mnogo posla.

S druge strane, opasan za škotsku mrežu u prvom dijelu jedino je bio novi reprezentativac Bosne i Hercegovine Benjamin Tatar i to je mora se priznati bilo ipak nedovoljno da Sarajevo napravi neki potez kako bi lopta završila u mreži Seltika.

Završila je u 13. minutu na spoljnom dijelu mreže nakon udarca Tatara, ali i iza Kovačevićevih leđa u drugom poluvremenu.

Igrao se 70. minut kada je vrlo opasni Rajan Kristi odapeo projektil sa ivice kaznenog prostora. Njegov šut odbranio je golman Sarajeva, ali je loptu odbio samo na nogu Eduara, koji je pospremio u mrežu - 0:1.

Upravo taj jedan pogodak bio je dovoljan i za treći poraz Sarajeva u duelima sa Seltikom u posljednjih godinu dana nakon što su Škoti bili uspješniji u oba susreta (3:1;1:2), i u prošlogodišnjim kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Bordo" tim tako nije uspio da prođe po prvi put u grupnu fazu Lige Evrope ni u trećem pokušaju nakon što je 2009. godine ispao od rumunskog Kluža (1:1;2:1), a potom i pet godina kasnije od njemačke Borusije iz Menhengladbaha (2:3;7:0).

Nakon večerašnjeg poraza, Bosna i Hercegovina će čekati narednu sezonu da se konačno jedan bh. tim nađe u grupnoj fazi jednog od UEFA takmičenja.

SARAJEVO: Kovačević, Oremuš, Dupovac, Miličević, Pidro, Đokanović (od 84’ Jukić), Pejović, Sušić, Fanimo (od 84’ Velkoski), Tatar i Ahmetović (od 68’ Handžić).

SELTIK: Barkas, Dafi, Ajer, Biton (od 10’ Elhamed), Frimpong, Mekgregor, Braun, Kristi (od 85’ Nčam), Tejlor, Eliounusi i Eduar (od 78’ Klimala).

Najava

"Bordo" tim nije uspio da prođe 2009. godine rumunski Kluž (1:1;2:1), kao ni pet godina kasnije njemačku Borusiju iz Menhengladbaha (2:3;7:0), ali večeras je "treća sreća" u plej-ofu da se jedan predsatavnik Bosne i Hercegovine konačno nađe u grupnoj fazi jednog UEFA takmičenja - Lige Evrope.

Možda će vas zanimati

Protivnik je škotski šampion Seltik iz Glazgova, s kojim je Sarajevo prošle sezone odigralo dvomeč u kvalifikacijama za Ligu šampiona i oba puta uknjižilo poraz (3:1;1:2), pa je susret u Zenici opet "treća sreća".

Šef struke kluba sa "Koševa" Vinko Marinović i kapiten Krste Velkoski svjesni su da je Seltik i sada na "Bilinom polju" favorit, ali su takođe istakli da se sa škotskim velikanom "može igrati fudbal".

To je u intervjuu za naš portal istakao i legendarni fudbaler Sarajeva i bivši selektor BiH Safet Sušić, koji je izrazio nadu da će "bordo" tim konačno uspjeti da se domogne grupne faze Lige Evrope što bi bio ogroman uspjeh za bh. fudbal.

Francuski arbitar Bastijen Benoa dijeliće pravdu na meču koji počinje u 20 časova uz direktan prenos na televiziji "Arena sport".

Možda će vas zanimati

21:52

KRAJ!

21:52

Požutjela su dvojica igrača Seltika

Frimpong i Klimala su dobili žute kartone, ali slaba je vajda za igrače Sarajeva...

21:48

Još tri minuta sudijske nadoknade

21:46

Frimpong!

Solo prodor Džeremija Frimponga i njegov udarac završio je pored stative. 

21:43

Marinović reaguje dvostrukom izmjenom

Andrej Đokanović i Matijas Fanimo napuštaju teren, a umjesto njih u igri su Ivan Jukić i Krste Velkoski. 

21:36

Đokanović!

Poslije kontranapada Eduarda i Kristija, Đokanović je spasio novi gol i ostavio Sarajevo u igri za plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

21:32

GOOOL!

Seltik je poveo u 70. minutu. Sjajno je Rajan Kristi šutirao sa ivice šesnaesterca, golman Kovačević je odbranio udarac, ali je odbijenu loptu u mrežu pospremio Eduar - 0:1.

21:30

Izmjena u ekipi Sarajeva

Mersudin Ahmetović je napustio teren, a u igri je Haris Handžić.

21:27

Volej pored stative!

Odličan centaršut iz kornera Rajana Kristija na volej je uhvatio Hatem Elhamed, na sreću, samo pored stative.

21:22

Šansa za Seltik

Rajan Kristi je šutirao sa 20-ak metara, ali iznad prečke Sarajeva. 

21:18

Miličević!

Nova šansa za Sarajevo, ali je Hrvoje Miličević za malo zakasnio poslije centaršuta Ace Pejovića.

21:16

Ambasador Ujedinjenog Kraljevstva na "Bilinom polju"

Utakmici u Zenici prisustvuje i Met Fild, ambasador Velike Britanije u BiH.

21:13

Kovačević!

Druga odlična odbrana Vladana Kovačevića nakon udarca Elionuzija, ovog puta sa ivice kaznenog prostora.

21:09

Tatar!

Novi šut prema golu Seltika, treći večeras uputio je Benjamin Tatar, koji je izblokiran. Interesantno, jedino je reprezentativac BiH uputio udarce ka golu Škota od svih igrača "bordo" tima. 

21:08

Rekord Dupovca

Ova evropska utakmica je 23. po redu za Amera Dupovca, što je rekord u klubu sa "Koševa".

21:03

Nastavljen je meč u Zenici

20:48

POLUVRIJEME!

Nakon 45 minuta utakmice u Zenici rezultat je onaj s početka - 0:0. Posjed lopte je bio na strani škotskog kluba (čak 61 odsto), ali su opasniji bili "bordo" fudbaleri, posebno Benjamin Tatar, koji je imao dvije šanse, dok je golman Vladan Kovačević imao jednu uspješnu intervenciju nakon voleja Mohameda Elionusija.

20:43

Žuti karton za igrača Sarajeva

Prvi fudbaler sa opomenom na večerašnjem susretu je Amer Dupovac, nakon što se "sudario" sa grčkim golmanom Seltika.

20:40

Kovačević!

Prva šansa za Seltik i prva odbrana Vladana Kovačevića! Odlično je golman Sarajeva odbranio volej udarac Mohameda Elionusija.

20:33

Pogledajte foto-galeriju sa meča u Zenici!

20:30

Tatar!

Sjajan solo prodor Benjamina Tatara kroz škotsku odbranu, ali je izblokiran u najvažnijem trenutku. 

20:28

Sarajevo zasad čvrsto drži "nulu"

Seltik ima loptu u nogama, ali nema ideju šta da radi s njom posebno kad dođe blizu kaznenog prostora. Odbrana i vezni red "bordo" tima su napravili pravi bedem ispred svog gola i Škoti zasad ne mogu stvoriti ni polušansu. 

20:23

Opasna situacija pred golom Sarajeva

Poslije centaršuta iz slobodnog udarca, najviši u skoku u kaznenom prostoru bio je Šejn Dafi, ali je loše zahvatio loptu i šansa za Seltik je propala. 

20:14

Tatar!

Matijas Fanimo je povukao kontranapad i uposlio na lijevoj strani Benjamina Tatara, koji je iskosa šutirao, ali je golman Vasilios Barkas spriječio pogodak Sarajeva. Prva prilika za "bordo" tim u režiji novopečenog reprezentativca Bosne i Hercegovine.

20:11

Prinudna izmjena za Seltik

Umjesto Izraelca Nira Bitona, koji je povrijedio članak, u igri je njegov zemljak Hatem Abd Elhamed.

20:09

Gosti imaju više od igre u početku

U prvih 10 minuta Seltik je za nijansu bolji rival, opasniji su pred golom Vladana Kovačevića, ali zasad nema prilika ni za jedan ni za drugi tim.

20:04

Seltikovi igrači tražili slobodan udarac na ivici kaznenog prostora

Lopta je u ruku pogodila Amera Dupovca na 16 metara, gosti iz Glazgova su tražili slobodnjak iz opasne situacije, međutim, francuski arbitar je pokazao da se igra nastavi. 

19:59

Počeo je meč na "BIlinom polju"

Francuski sudija Benoa Bastijen je dao znak za početak utakmice u Zenici.

19:14

Teren "Bilinog polja" u odličnom stanju

18:50

Sastavi

Strateg Sarajeva Vinko Marinović je u odnosu na prethodni meč sa podgoričkom Budućnosti napravio dvije izmjene. Umjesto suspendovanog Amara Rahmanovića nastupiće Andrej Đokanović, dok će u posljednjoj liniji umjesto Besima Šerbečića zaigrati Hrvoje Miličević.

SARAJEVO: Kovačević, Oremuš, Dupovac, Miličević, Pidro, Đokanović, Sušić, Pejović, Fanimo, Tatar, Ahmetović. Trener: Vinko Marinović

SELTIK: Barkas, Biton, Ajer, Dafi, Mekgregor, Braun, Kristi, Tejlor, Frimpong, Eduar, Eliounusi. Trener: Nil Lenon.

18:00

Fudbalski savez Škotske poželio sreću Seltiku, a FS BiH Sarajevu?

17:54

Koga se plaše novinari klupske televizije Seltika?

Džo Doneli i Pol Kadihi sa Seltikove televizije otkrili su škotskim gledaocima od kojih fudbalera Sarajeva prijeti najveća opasnost po njihov gol.

Izdvojili su trojicu igrača - Matijasa Fanima, Benjamina Tatara i kapitena Mersudina Ahmetovića kao najveće prijetnje po golmana Vasiliosa Barkasa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije