• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorijska šansa Sarajeva - Protiv Seltika za grupnu fazu Lige Evrope: Vrijeme je za iskorak u Evropi

Autor mondo.ba

Optimizam u taboru šampiona BiH pred odlučujući meč kvalifikacija.

 Istorijska šansa Sarajeva Protiv Seltika za grupnu fazu Lige Evrope: Vinko Marinović Krste Velkoski Izvor: Promo/FK Sarajevo

Fudbaleri Sarajeva pokušaće u četvrtak od 20 časova na zeničkom stadionu "Bilino polje" da ispišu istoriju bh. fudbala i postanu prva ekipa iz naše zemlje koja se plasirala u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

Bh. šampion sa velikom dozom respekta dočekuje favorizovani Seltik, ali vjeruje da škotski sastav nije "bauk" i da se protiv njega može igrati.

Možda će vas zanimati

Takvog mišljenja je strateg "bordo" tima Vinko Marinović.

"Očekuje nas duel sa veoma kvalitetnom ekipom Seltika, koja u svojim redovima ima veliki broj reprezentativaca. U prvenstvu dobro igraju, iako su Evropi izgubili od Ferencvaroša, mada su i taj meč odigrali dobro, baš kao i onaj protiv Rige", rekao je Marinović na početku konferencije za medije.

Rijetko se dešava da ekipe iz različitih zemalja u samo dvije sezone u dva navrata odmjere snage, a upravo će to biti slučaj u duelu Sarajeva i Seltika.

U sezoni 2019/20. žrijeb je htio da se sastanu u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Škoti su tada slavili u oba meča, u Sarajevu je bilo 3:1, a u Glazgovu 2:1.

"Imamo nekih igrača koji su tada igrali protiv Seltika, mada su i oni mnogo promijenili tim, ali i sistem igre. U Evropi morate u svakom trenutku biti skoncentrisani, naročito u ovakvim mečevima kada igrate protiv kvalitetnog protivnika. Ne smijete im dozvoliti niti jednu situaciju, jer ćete biti kažnjeni. Trebaće nam maksimalna koncentracija i zalaganje jer samo tako možemo doći do pozitivnog rezultata", jasan je Marinović.

Nema sumnje da je Seltik apsolutni favorit u ovom meču. Ipak, Škoti nisu briljirali u prve dvije utakmice u Evropi (od Ferencvaroša kod kuće izgubili 1:2, Rigu savladali u gostima 1:0), što daje nadu Sarajlijama da mogu do iznenađenja.

Ipak, mnogi već sada smatraju da Sarajevo neće moći da parira daleko bogatijem i iskusnijem timu iz Glazgova.

"To je njihov stav i njihovo razmišljanje. Mi treba da pokažemo da je naš fudbal napredovao", poručio je Marinović.

Kapiten Krste Velkoski takođe smatra da on i saigrači sutra na teren u Zenici treba da izađu hrabro, te pokušaju napraviti istorijski rezultat.

"Čeka nas 90 minuta velike borbe, teška utakmica. Svi smo svjesni šta nam ova utakmica donosi. Spremni smo svi i željno očekujemo meč, da pokažemo koliko vrijedimo i napravimo iskorak u Evropi. Svi igrači treba da pokažu da zaslužuju ovaj dres, da se bore. Svaku utakmicu dajemo sve od sebe, bez obzira ko nam je protivnik. O Seltiku ne treba trošiti riječi, ali nije to ekipa iz samog vrha evropskog fudbala, tako da i oni imaju svoje slabosti, a mi ćemo pokušati da iskoristimo te mane", naglasio je Velkoski.

Fudbaleri Sarajeva odradili su posljednji trening pred sutrašnji meč, dok fudbaleri Seltika nisu trenirali na "Bilinom polju".

Francuski arbitar Bastijen Benoa biće glavni sudija.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC