• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Očajno veče za "ex-YU" klubove, od 11 ekipa samo dvije prošle dalje!

Autor Nebojša Marković

U plej-ofu 1. oktobra igraće samo četiri kluba iz zemalja nekadašnje države.

 Liga Evrope eks ju klubovi prošlo Sarajevo ispali Partizan Zrinjski Vojvodina Izvor: MONDO/Samir Cacan

Nije ovo bilo sjajno veče za fudbal na prostoru bivše Jugoslavije!

Da je treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope za mnoge klubove limit, pokazalo se ove večeri - od 11 klubova iz "ex-YU" liga, samo dva su prošla u plej-of!

Da stvar bude lošija, jednom timu je taj prolaz bio zagarantovan, jer smo gledali balkanski derbi između Sarajeva i Budućnosti iz Podgorice.

Upravo je Sarajevo najveći dobitnik večeri!

Šampion Bosne i Hercegovine uspio je da savlada Podgoričane 2:1 i tako se po treći put nađe pred plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope! Bio bi to izuzetan i istorijski uspjeh za momke u bordo dresovima, ali put do tamo ne može da bude lak - naredni protivnik je Seltik!

Škotski velikan stiže u Bosnu i Hercegovinu i to posle neubjedljivih 1:0 u Letoniji protiv Rige. U Sarajevu će morati da se nadaju čudu...

Ipak, jedini drugi predstavnik bivše Jugoslavije koji je ove večeri upisao pobjedu jeste Rijeka. Ekipa sa "Rujevice" je uspjela da savlada ukrajinskog debitanta Kolos Kovalivku 2:0 i to tek posle produžetaka.

Hrvatski predstavnik se jeste namučio, ali su stigli do plej-ofa gde će morati "na noge" danskom Kopenhagenu. Ni oni neće imati jednostavan zadatak na putu ka grupnoj fazi, daleko od toga.

Naravno, još dva tima iz zemalja bivše Jugoslavije su u plej-ofu, ali od ranije - to su Crvena zvezda i Dinamo Zagreb, koji su preko kvalifikacija za Ligu šampiona stigli na korak do grupne faze Lige Evrope. Zvezda će gostovati Araratu u Jermeniji, dok će Dinamo dočekati Floru iz Estonije.

A evo kako su prošli ostali "ex-YU" timovi.

Partizan je u Belgiji izgubio od Šarlroa, dok se Vojvodina muški borila sa Standardom iz Liježa.

Lokomotiva iz Zagreba je doživjela debakl, izgubivši 5:0 od švedskog Malmea, dok su oba slovenačka predstavnika takođe poražena. Mura nije mogla da se nosi sa PSV-om na domaćem terenu (1:5), a šampion Slovenje Celje izgubio je od Ararata u Jermeniji i tako propustio šansu da ugosti Crvenu zvezdu.

Zrinjski je bio nadomak plasmana dalje, ali je tim iz Mostara izgubio od APOEL-a nakon penala, poslije 120 minuta je bilo 2:2.

Hajduk iz Splita nije mogao da izađe na kraj sa Galatasarajem (poraz 0:2), dok je makedonska Škendija uspjela da makar postigne gol protiv Totenhema (poraz 1:3).

Četiri tima će biti u igri 1. oktobra, ali samo jedan iz Srbije. Crvena zvezda je na potezu...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC