• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Svinjarija" sad prešla na državni nivo, ovo je otišlo predaleko: Ratuju Česi i Slovenci zbog sudije Skomine

Autor Pavle Knežević

Žestoka i pretjerana reakcija češkog parlamentarca, Slovenci traže izvinjenje

 Fudbal-Liga-sampiona-Slavija-Prag-Ceska-Slovenija-svinjarija-evropski-parlament Izvor: Printscreen/YouTube/Jiri Borovy

Fudbalska "svinjarija" prenijela se i na politiku, odnosno Evropski parlament, gdje sada ratuju Slovenci i Česi!

To je sve posljedica revanš utakmice Mitjilanda i Slavije, kada je slovenački sudija Damir Skomina ponovio penal za danski tim, za šta Česi vjeruju da ih je direktno izbacilo iz Lige šampiona i koštalo para.

Možda će vas zanimati

Ondrej Kolar je odbranio penal, ali je Skomina poslije pregledanja VAR-a odlučio da se on ponovi, jer čuvar mreže nije imao obje noge na liniji. Golman je poslije rekao da je to "svinjarija najvećeg stepena".

Sličan, oštar rečnik upotrijebio je i češki poslanik u Evropskom parlamentu i nekadašnji ministar odbrane i ambasador u SAD, Aleksandr Vondra, koji je otišao i nekoliko koraka dalje.

"Iskreno mi je žao Slavije danas. Presjekao ih je slovenački sudija. Uvijek sam govorio da Slovenci mogu biti oportunističke svinje. Pogledajte, na primjer, kako se ponašaju prema turistima koji prelaze u Hrvatsku. Sada je to ponovo potvrđeno…", napisao je Vondra, kao da je rođen na Balkanu.

Naravno, to nije dobro prošlo, pa mu je svih osam članova Evropskog parlamenta iz Slovenije poslalo pismo i tražilo izvinjenje.

"Vaše ružne riječi na Tviteru poslije fudbalskog meča između Slavije i Mitjilanda, kojima Slovence opisujete kao ''oportunističke svinje'', ne pogađaju nas, jer su niske i bezobrazne. Niste uvrijedili nas, nego svoj narod, Čehe", naveli su u svom pismu slovenački poslanici u Evropskom parlamentu.

U pismu se podsjećaju posljedice nacističkog nacionalizma, koji su prvo osjetili Česi i Slovaci 1938. godine, koji tada nisu imali podršku ostalih evropskih zemalja da se bore za slobodu.

"Danas je, na sreću, situacija drugačija. Svi smo dio evropske porodice. Hoćemo da pomognemo jedni drugima i vodimo računa jedni o drugima. Slovencima su Česi prijatelji, ne neprijatelji. Na sastancima pijemo i pivo i vino i provodimo divne trenutke. Mi nismo neprijatelji, mi smo protivnici. U sportu se časno borimo i kad izgubimo, pružimo ruku", napisali su oni.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC