• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučani sutra startuju u Ligi BiH: Povrede i manjak utakmica kvare planove

Autor mondo.ba

Prvi rival izabranicima Marka Šćekića je OKK Sloboda, učesnik Druge ABA lige

 Liga BiH 1. kolo Borac Sloboda najava Izvor: KK Borac/promo

Košarkaška liga BiH, poslije mnogo peripetija, startuje sutra.

Takmičenje bi trebalo da broji 13 ekipa, obzirom da bi Igokea trebalo da, zbog obaveza u ABA ligi i FIBA Ligi šampiona, propusti prvi dio sezone i prvenstvu se priključi u Ligi 6, ali dan prije početka prvenstva, zvanične odluke nema...

Možda će vas zanimati

Bilo kako bilo, sutra će sa takmičenjem startovati banjalučki Borac, koji će u prvom kolu ugostiti tuzlansku Slobodu.

Meč u Boriku (početak u 19 časova), igraće se, kao i svi ostali, bez prisustva gledalaca, ali nije to jedini problem koji banjalučki klub ima.

"Što se tiče pripremnog perioda, imali smo određenih poteškoća i povreda, kako sitnijih, tako i ozbiljnije prirode. Naš glavni igrač, Draško Knežević, i dalje je povrijeđen, a nadam se da će moći da nam se vrati za dvije nedjelje. Ostali igrači su spremni, zdravi, nema nikakvih problema i željno iščekujemo početak utakmice. Nekoliko prijateljskih utakmica nam je, nažalost, otkazano tokom pripremnog perioda, odigrali smo ih nedovoljno, i to nam otežava početak šampionata, ali šta je, tu je, nismo jedini koji su se suočili sa tim problemom. Potrudićemo se, i pored toga, da sve greške što imamo prebrodimo i da ih u prvenstvu imamo što je moguće manje", rekao je trener banjalučkog tima Marko Šćekić.

U pripremnom periodu banjalučki klub je odigrao šest i upisao samo jednu pobjedu – nad Čelikom u Banjaluci (60:56). Porazi su upisani u duelima sa Igokeom (95:59), Čelikom (78:67), Sparsom (100:76), Tamišem (87:78), Kolubarom (96:79) i Mladosti (72:68).

Kada je riječ o prvom rivalu u ligi...

"Radi se o iskusnom  timu koji učestvuje u ABA 2 ligi. Dobro su popunjeni na svim pozicijama, imaju nekoliko igrača sa internacionalnim i reprezentativnim iskustvom, te i dva igrača iz SAD. Prije nekoliko dana doveli su pojačanje na poziciji centra, to je Đorđe Kaplanović, koji je bio član reprezentacije Srbije u mlađim kategorijama,  te svojevremo član Crvene zvezde i FMP-a. Sigurno da će nam biti teško protiv tako iskusne ekipe, vođene odličnim trenerom Damirom Mulaomerovićem, ali sigurno je da u utakmicu ne ulazimo da izgubimo. Idemo na trijumf, ne samo sutra, već i bilo kog drugog protivnika u ligi."

Mnogo se u ovoj sezoni očekuje od novajlije Stefana Glogovca, krilnog centra rođenog 1994. godine u Trebinju.

"Sa nestrpljenjem očekujem da liga počne. Dva mjeseca napornih priprema su iza nas, a sada sve što smo uradili treba da pretočimo na zvanične utakmice. Tuzlaci su respektabilna ekipa, većinu igrača znam, igrao sam protiv njih, kvalitetni su, ali učinićemo sve što je u našoj moći da startujemo pobjedom" , rekao je nekadašnji igrač Sparsa, Igokee, Mege i Zrinjskog.

LIGA BIH – 1. kolo

Subota:

OKK Spars – Leotar (17.00)

Široki – Čelik (18.00)

Borac Banja Luka – Sloboda (19.00)

Promo – Bratunac (19.00)

Mladost – Bosna Rojal (19.00)

Nedjelja:

Čapljina – Kakanj (18.00)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC