• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi detalji od Sadikovom transferu: Keš, rate, klauzule i koliko novca ide Romi!

Autor Milutin Vujičić

Mnogo manje nego što su planirali u Partizanu, ali transfer može i da poraste...

 Umar-Sadik-detalji-transfera-Almerija-koliko-je-zaradio-FK-Partizan Izvor: MN PRESS

Partizan je dugo odolijevao ponudama za Umara Sadika i na kraju ga je prodao pretposljednjeg dana prelaznog roka u španskog drugoligaša Almeriju.

Pitanje je da li bi do transfera došlo da su se crno-bijeli plasirali u grupnu fazu Lige Evrope, vjerovatno bi željeli da golovima kroz to takmičenje poveća svoju cijenu, a na kraju su se zadovoljili zaključenim poslom koji može da naraste do najviše 9 miliona evra.

Možda će vas zanimati

Od ranije je poznato da je 5 miliona evra fiksno, dok će još 4 miliona Partizan moći da inkasira kroz određene klauzule, a detalje je saopštio "Mozzart Sport".

Naime, glavnica će stizati u ratama, odnosno Almerija se obavezala da će pomenutih 5 miliona evra za Sadika platiti sve do juna naredne godine. To nije ništa neuobičajeno za fudbalske transfere, štaviše gotovo svaki posao se zaključuje na taj način.

Takođe, vrijedi istaći i da ne ide sav novac Partizanu, pošto 10% od prihoda ide Romi. Partizan je zimus otkupio Sadika za 1,7 miliona evra, a "vučica" je ubacila tu klauzulu u ugovor.

Što se tiče pomenuta četiri miliona koja Partizan može da zaradi - dogovor je sljedeći: ukoliko se Almerija plasira u Primeru crno-bijeli će dobiti još tri miliona evra, dok po 500 hiljada evra slijedi kada Sadik postigne 25 golova, odnosno odigra 50 mečeva za Špance.

Od juče je poznato i da će zamjena za Umara Sadika, strijelca 23 gola i asistenta za još 19 u 52 nastupa za Partizan, zamijeniti francuski napadač Žan Kristof Bajebek

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC