• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Senzacija Premijer lige izučavao Inzagija na internetu: Anćeloti ga uporedio, on riješio da unaprijedi ligu

Autor Pavle Knežević

Zajednički najbolji strijelac lige gledao je Iznagijeve snimke da unaprijedi igru

 Dominik-Kalvert-Luin-Filipo-Inzagi-poredjenje-Karlo-Anceloti-Premijer-liga-fudbal Izvor: Guliver/Getty Images/Ian MacNicol/

Trener Evertona Karlo Anćeloti nedavno je uporedio Dominika Kalverta-Luina sa legendarnim Filipom Inzagijem, što je napadača Evertona natjeralo na akciju.

Kalvert-Luin se poslije tih poređenja "bacio" na Jutjub i studirao pokrete i igru legende italijanskog fudbala.

Imao je šta da nauči.

Možda će vas zanimati

"Trener mi je to rekao lično prije nego što je podijelio sa medijima. Poslije toga sam malo istraživao po Jutjubu. Mnogo njegovih golova su završnice iz jednog dodira, a sjajno se kretao. Uvijek može da se nauči od njega, a ja još učim. Studiram moj zanat. Karlo je imao pozitivan uticaj na mene. Trenutno sam u uzrastu u kome se razvijam i razvijam svoj zanat", rekao je napadač koji treba da debituje za reprezentaciju Engleske.

Golovi su preporučili ovog 23-godišnjaka za nacionalni tim i utakmice protiv Velsa, Belgije i Danske.

On je u šest utakmica u sezoni postigao čak devet golova, među kojima i dva het-trika i dijeli prvo mjesto liste strijelaca Premijer lige sa Son Heung-minom iz Totenhema.

"Trenutno su u toku fina podešavanja moje igre. Ranije sam svoje najbolje partije pružao daleko od gola, ali sada se ubacujem u vatru i stavljam loptu u mrežu. Ta analogija koju je Karlo napravio više se odnosila na to da se bude na pravom mjestu u pravo vrijeme, a ne da sam identična kopija Pipa Inzagija, ali postoje neki aspekti njegove igre koje sam pokazivao u svojoj, a to su završnice iz jednog dodira i pravilno postavljanje", rekao je Kalvert-Luin.

Pipo Inzagi je tresao mreže na smjeni vijekova u Seriji A, a poslije nekoliko godina negodovanja, čak su mu i najokorjeliji "mrzitelji" priznali vještinu, umesto što su tvrdili da ima mnogo sreće. Trenutno je trener Beneventa.

Everton je inače hit ove sezone, pošto je prvi na Premijer ligi poslije četiri kola, sa sve četiri pobjede i gol razlikom 12:5. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC