• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Debitovao, pa se penzionisao: Dva meča su bila dovoljna za ispunjenje snova!

Autor Dušan Ninković

Pobedili Uesku, izgubili od Sevilje i dosta mu je.

 Debitovao, pa se penzionisao: Dva meča su bila dovoljna za ispunjenje snova! Alberto Cifuentes Izvor: El Día Después en Movistar+/printscreen

Čekao je 22 godine, sanjao i maštao, a onda konačno dobio priliku. Alberto Cifuentes, doskorašnji golman Kadiza, penzionisao se početkom oktobra, što je veoma neobično za evropski fudbal.

Praktično na početku nove sezone on je objavio da završava karijeru. Ali, razlog je veoma dobar, Cifuentes je samo želeo da zaigra u Primeri.

Možda će vas zanimati

Više od dve decenije je bio golman, prvo u rezervnom timu Albasetea, a zatim u mnogobrojnim španskim niželigašima. Čak i u inostranstvu, pošto je branio za poljski Pjast tokom jedne sezone. San mu je i tada bila Primera.

Alberto Cifuentes je 20. septembra 2020. godine, nekoliko meseci nakon 41. rođendana, debitovao u elitnom rangu španskog fudbala. San se ostvario. Uradio je sve što je želeo od karijere, a sudbina je htela da postane i najstariji debitant u istoriji španskog fudbala.

Nakon meča protiv Ueske na kom je sačuvao mrežu, a Kadiz pobedio 2:0, branio je i na meču sa Seviljom. Tada su izgubili, ali je Alberto pobednik!

Odlučio je da se penzioniše. Od njega, dovoljno.

Zvanično je objavio kraj karijere 5. oktobra, pa će Kadiz u predstojeće prvenstvene mečeve ulaziti bez najiskusnijeg člana tima. Zaslužio je da odmori.

Alberto Cifuentes je svojevremeno bio golman Majorke, čak pet sezona, od kojih je dve bio golman isključivo prvog tima. U rezervnom sastavu je branio redovno, ali u Primeri, čiji je Majorka tada bila član, nikada nije dobio priliku. Od 2000. do 2005. je samo gledao najbolji fudbal u Španiji.

Tokom pet godina u Kadizu, Alberto je branio na 209 mečeva. Upisao je nastupe u prva tri ranga španskog fudbala, bio je na golu u dva baraža, a karijeru je završio na najbolji način.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC