• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Desetka u fudbalu više ne postoji": Venger objasnio zašto su igrači kao Ozil prošlost!

Autor Milutin Vujičić

Nedostajaće nam takvi igrači...

 Arsen-Venger-desetka-u-fudbalu-vise-ne-postoji-Mesut-Ozil Izvor: Guliver/Getty Images/Mike Hewitt/Staff

Fudbal se stalno mijenja i svi moraju da se prilagode. Igrači, treneri, uprave... Ko odbije - može da se pozdravi sa uspješnom karijerom!

Tako je spletom okolnosti i razvoja sporta "ugušena" mnogima omiljena pozicija u fudbalu - desetka. Neki od najslavnijih fudbalera svih vremena igrali su baš na tom mjestu iza špica, a sada pa gotovo da ne postoji igrač za koga možemo da odgovara tom profilu.

Možda će vas zanimati

Vjerovatno ste se prvo sjetili Mesuta Ozila čija karijera je u strmoglavom padu, a to je posljedica njegove lijenosti, ali i promjena u fudbalu koje su bile očekivane.

Davno je "desetka" Arsenala odigrala posljednji kvalitetan meč, sada je skroz sklonjen iz tima i nije bio na terenu od marta, a njegov nekadašnji trener Arsen Venger objasnio je u intervjuu za "BBC" zbog čega je daleko od starog nivoa.

"Ovo je prava šteta za njega...", kazao je Venger o "dragulju" kog je doveo iz Real Madrida.

"Ozil je u godinama kada njegov talenat najviše može da dođe do izražaja. I to je prava šteta za klub jer je Ozil nevjerovatan i kreativan talenat, posebno u posljednjoj trećini terena gdje može da pošalje ubitačan pas napadačima".

Mladi trener Mikel Arteta, za koga Arsen Venger ima samo riječi hvale, više koristi igrače koji igraju u međuprostoru, imaju bolje fizičke predispozicije i mogu da odgovore u presing zadacima.

Izvor: Guliver/Shaun Botterill/Getty Images

"Takav je fudbal u ovom momentu", rekao je "Profesor".

"Stalno se igra kontrapresing, brza tranzicija i svi igraju isto. To je iz fudbala izbacilo igrače kao što je Ozil, ali da ne zaboravimo da je on sjajan igrač. Osvojio je Svjetsko prvenstvo i igrao za Real Madrid. Pravio je rekorde po broju asistencija, pa morate da nađete način da ga ponovo uključite u tim", dodao je legendarni trener Arsenala.

Vidjećemo da li će ga možda Mikel Arteta poslušati ili će možda Arsenal na kraju konačno prodati Ozila u Aziju, gde ako ništa bar može dobro da naplati svoje ime. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC