• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac napada Radnik bez Stojana Vranješa!

Autor Dragan Šutvić

Kapiten zbog povrede koljena ne putuje u Bijeljinu, rekao je danas trener Jagodić na konferenciji za novinare

 m:tel Premijer liga BiH 11. kolo Radnik Borac Jagodić Kalesić najava Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Fudbaleri Borca sutra će, u prvoj utakmici nakon druge reprezentativne pauze, gostovati u Bijeljini ekipi Radnika.

Banjalučani su u rezultatskom naletu, upisane su četiri pobjede na isto toliko posljednjih utakmica, dok su Bijeljinci u dosadašnjih deset kola upisali samo jedan trijumf i na korak su od opasne zone. Stanje na tabeli i trenutna forma ukazuju, svakako, da su izabranici Vlade Jagodića favoriti u ovom duelu, ali problem crveno-plavima stvaraju povrede...

... i to, prije svega, kapitena Stojana Vranješa koji jutros nije ni krenuo put Semberije.

Možda će vas zanimati

"Stojan Vranješ je osjetio bol u koljenu, njegova želja da igra je kapitenska, svaka mu čast, želi da se stavi na raspolaganje, ali je juče primio i plazmu u koljeno i jednostavno stvar nije nimalo naivna, tako da smo odlučili da ne putuje na ovu utakmicu jer moramo da razmišljamo i o preostalim utakmicama do kraja sezone. Ja sam sa njim razgovarao i sinoć i jutros, mislim da bismo samo napravili štetu kad bismo ga vodili na ovo gostovanje. Imam odličnu komunikaciju sa glavnim fizioterapeutom Ćebićem, sa doktorom Jakovljevićem i ostalim medicinskim dijelom i zaista smo stava da nam je kapiten potreban u sljedećim utakmicama. Znamo šta nam znači kapiten Vranješ, ali moraju momci da shvate da se i bez njega mora igrati. To je čvrsta odluka da ga poštedimo, da ostane u Banjaluci, i refleksija od dobijanja plazme može da mu šteti, tako da nećemo rizikovati", rekao je Jagodić na danas održanoj konferenciji za novinare.

Problema ima i u špicu napada – neizvjesni su nastupi Jove Lukića i Bojana Markovića.

"Nama se Jovo Lukić, dva dana pred put u Njemačku sa mladom reprezentacijom BiH, povrijedio, vraćen je sa priprema i tek juče je bio sa ekipom. Takođe, Marković nije trenirao tri dana, tek je sinoć radio sa ekipom. Vodim na put i Lukića i Markovića, ali je potpuno upitno da li će se oni uopšte 'skidati' za utakmicu, odnosno konkurisati za sastav. Mi smo ranije u klubu čak bili i sigurni da oni neće ni putovati u Bijeljinu, ali oni su se pojavili sinoć na treningu, sa željom da se stave na raspolaganje. Ja to cijenim! Znate šta znači povreda te vrste koju je imao Jovo Lukić, uzimajući u obzir i njegove igre do sada. Dosta puta je morao da bude zamijenjen zbog nekih zdravstvenih situacija i naravno da to usložnjava stvari. Marković je povraćao, imao stomačne probleme, prilično je dehidrirao, juče je sve vraćeno u normalno stanje i stavio se na raspolaganje da trenira. Međutim, jučerašnji trening taktičke prirode mi nije dao za pravo da budem siguran da mogu da računam na njega."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Jagodić ističe da, i pored svih nedaća, ne želi da traži alibi pred sutrašnje gostovanje.

"Koga nema, bez njega se može i mora i mi ćemo tako nastupiti na ovoj utakmici, ali to su neke stvari na koje baš nismo računali, da će se baš tako desiti. Vjerujem u ovu grupu, imamo neskrivenu želju da odigramo dobro, da naš bodovni saldo povećamo, ali naravno, pitaće se i Radnik. Normalno da cijenimo protivnika, ali znamo koliko mi vrijedimo i sve ćemo učiniti da osvojimo bodove. Bod ili bodove, vidjećemo, sve što se sabira je dobro, ali nećemo igrati na neriješeno, već ćemo pokušati da pobijedimo i nastavimo niz koji je dobar. Znamo da u ovoj sljedećoj sedmici imamo i Kup, i gostovanje u Doboju kod Kaknja, zgusnut raspored, igrački kadar jeste ujedinjen, ali nismo izjednačeni po prisutnosti u trenažnom procesu i to nam, opet kažem, stvara probleme. Dvadeset igrača vodim na put i toliko je trenutno na raspolaganju."

POJAČANJA

"Još uvijek ih nema... Držimo se onoga što smo rekli u javnosti, a to je da nećemo dovoditi igrače na brojno stanje. Ima razgovora, svelo se sve na 2-3 imena, ali još se ništa nije realizovalo. Razgovarao sam sa bivšim i sadašnjim predsjednikom, te direktorom na tu temu, predano se radi na tome, ali rješenje još nije definisano."

Što se tiče samog rivala...

"Radnik je ekipa koja ima specifičan način igre i ja moram da ih pohvalim, bez obzira na taj njihov loš start. Počeli su sa četiri neriješena rezultata i porazom kući od Željezničara, pa bili poraženi i od Sarajeva, pa remi u Bijeljini sa Širokim Brijegom, ali evo u posljednje vrijeme malo su se i pojačali u prednjoj liniji. Dosta su dobili dovođenjem Šarića, Motika i Bradonjić su proigrali, ekipa je dobila Olimpik 4:0, pa i oni, vodeći se time, imaju ambicije da uvećaju bodovni saldo koji je trenutno 'mršav'. Mislim da vrijede puno više nego što imaju bodova, pošto su glatko izgubili derbije kući, protiv nas će sigurno dati maksimum da poprave. Mi smo na to spremni, znamo sistem i način rada trenera Petrovića. Znate i sami da Radnik igru bazira na tranziciji po osvojenoj lopti, za to smo se spremali i radili na tome ove nedjelje", ističe strateg Banjalučana.

U nastavak niza vjeruje i vezista Dino Kalesić.

"Idemo u goste jednoj dobroj ekipi, ali mi imamo svoje planove koje ćemo pokušati da sprovedemo u djelo. Dobro treniramo, dobro radimo, imamo sjajan niz rezultata u posljednje vrijeme i nadam se da ćemo ga i nastaviti u Bijeljini", kratak je bio ex-fudbaler Rudar Prijedora.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 11. kolo

Petak:

Tuzla siti – Zrinjski (15.00)

Radnik – Borac (18.00)

Velež – Sloboda (20.00)

Subota:

Krupa – Mladost (15.00)

Olimpik – Željezničar (15.00)

Sarajevo – Široki Brijeg (19.05)

TABELA: Sarajevo (-1) 23, Borac 21, Željezničar (-2) 18, Široki Brijeg (-1) 17, Tuzla siti 16, Velež 15, Zrinjski (-2) 13, Sloboda 13, Mladost 10, Radnik 7, Krupa 7, Olimpik 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC