• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema Ronalda? Nema problema! Juventus siguran u Kijevu, Morata zamijenio Kristijana

Autor Pavle Knežević

Odličan početak "stare dame" u Ligi šampiona

 Dinamo Kijev - Juventus 0:2 Liga šampiona Izvor: Tanjug, Valentyn Ogirenko/Pool Reuters

Bez Kristijana Ronalda, ali sa navijačima, Juventus je u Kijevu sigurno pobijedio Dinamo 2:0 i tako pobjedom počeo ovosezonski ciklus Lige šampiona.

Junak "stare dame" bio je dvostruki strijelac Alvaro Morata, koji je golove postigao u 46. i 84. minutu i tako nadomjestio izostanak zaraženog Kristijana Ronalda, koji je i dalje u karantinu.

Možda će vas zanimati

Naravno, nije samo najveća fudbalska zvijezda današnjice izostao. Matejs de Liht je povrijeđen, Paulo Dibala nije spreman, tako da je Andrea Pirlo malo kombinovao tim. Dodatni problem je izbio u 19. minutu kada se povrijedio Kjelini, pa je trener morao iznuđeno da mijenja.

No, ispostavilo se da je to problem bio samo na papiru, jer je Juventus dominirao tokom većeg dijela meča, a ova pobjeda mu je svakako važna poslije neželjenog starta u Seriji A.

Juventus je poveo početkom drugog poluvremena. Kijeza je "promiješao" na lijevoj strani šesnaesterca, dodao Remziju, koji je petom vratio loptu unazad, odakle je Kuluševski šutirao, ali je Heorhij Bušćan odbranio, samo da bi na taj odbitak naletio Morata za 1:0.

Poslije toga smo vidjeli dobro poznati italijanski recept: obaranje tempa uz snažnu odbranu i kontrolu meča. Ipak, u finišu je Kvadrado ostao sam na desnom krilu, mirno zavio "kiflu" u šesnasterac, a Morata se samo poklonio za 2:0.

U drugom od prva dva meča, Briž je (neočekivano) slavio u gostima protiv Zenita 2:1, a dao je sva tri gola i sva tri su viđena u drugom poluvremenu.

Briž je poveo golom Denisa u 63. minutu, a u 74. je Horvat postigao autogol. Imao je Zenit ozbiljnu šansu preko Mostova, a onda je uslijedio šok, jer je u trećem minutu nadoknade De Ketelare donio Belgijancima velika tri boda.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC