• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gasi se Liga šampiona: Počinje rat koji UEFA ne može da dobije!

Autor Dragan Šutvić

Ovo bi potpuno razdvojilo ''velike'' i ''male'' evropske timove.

 evropska-superliga-novo-takmicenje-umjesto-liga-sampiona-najbolji-timovi-evrope-kao-evroliga Izvor: Guliver/Getty images/Alex Caparros

Najavio je Đosep Marija Bartomeu, a ako stvarno bude nešto od toga...

Barselona je, izgleda, potvrdila da će učestvovati u evropskoj Superligi, novom takmičenju koje će u potpunosti ugasiti Ligu šampiona!

Možda će vas zanimati

Po sistemu Evrolige, najbolji evropski klubovi će izaći iz okvira UEFA i napraviti sebi posebno takmičenje koje će okupljati samo one najbolje. Njih 16 ili 18, jedino to još nisu odredili.

Najveći evropski klubovi, oni iz Engleske, Španije, Njemačke, Italije i Francuske, već od jeseni 2022. godine žele da se takmiče u potpuno drugačijem formatu.

Njihova ideja, za sada, ne utiče na domaća prvenstva, planiraju da se redovno takmiče u svojim ligama. Zato će žrtve biti UEFA takmičenja, u najvećoj mjeri Liga šampiona, ali i Liga Evrope, koja će ostati bez najboljih ekipa.

Po trenutnim informacijama, zamišljeno je da se evropska Superliga u fudbalu igra dvokružno, svako sa svakim, a zatim da se održi turnir sa osam najboljih timova. Oni bi u jednom gradu igrali za titulu najboljeg u Evropi, iako UFA, sasvim je jasno, to takmičenje neće prihvatiti.

Znači, sve kao u Evroligi.

Mnogobrojni klubovi koji su zainteresovani za ovu ideju očekuju podršku FIFA, a u zamjenu za nju će podržati drugačiji format Svjetskog prvenstva za klubove. U okviru tog takmičenja trebalo bi da se takmiči čak 24 tima, od kojih će mnogi biti iz Evrope.

(mondo.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC