• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši as Sarajeva i selektor Crne Gore željno iščekuje 141. derbi: "Ovi mečevi su uvijek nešto specijalno!"

Autor Dragan Šutvić

"Apsolutno je neizvjesno ko će pobijediti u srijedu, jer derbiji su upravo i interesantni zbog te neizvjesnosti"

 Sarajevo Željezničar 141. derbi Faruk Hadžibegić Izvor: Anadolija/ Adel Omeragić

Okršaj vječitih sarajevskih rivala večeras će se odigrati po 141. put.

Sarajevo zaostalu utakmicu devete runde m:tel Premijer lige BiH dočekuje na prvom mjestu uz 32 boda, dok je Željezničar samo jedno mjesto ispod bordo tima, uz četiri boda manje.

Možda će vas zanimati

Jedan od onih koji nestrpljivo očekuje novu epizodu sarajevske fudbalske istorije je nekadašnji as Sarajeva i sadašnji selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić, koji je prošao omladinsku školu kluba sa Koševa, a zatim devet godina bio prvotimac i za to vrijeme odigrao 241 utakmicu, te postigao 25 golova.

Meč će, obzirom na pandemiju korona virusa, posmatrati u svom domu u Parizu.

"Bordo tim igra zrelo. S druge strane, mislim da Željezničar ima kapacitet reakcije. To smo vidjeli i na njihovoj zadnjoj utakmici protiv Radnika u kojoj su preokrenuli rezultat. Apsolutno je neizvjesno ko će pobijediti u srijedu, jer derbiji su upravo i interesantni zbog te neizvjesnosti. Bilo koji klub da je prvi, drugi ili treći, uvijek je derbi bio nešto specijalno. Žao mi je što ovaj put na stadionu neće biti navijača, jer fudbal se i igra zbog njih, pogotovo takve utakmice", rekao je Hadžibegić za Dnevni avaz.

Obzirom da je legenda sarajeva, jasno je čiju pobjedu očekuje...

"To me ne treba niko ni pitati, to se zna... Očekujem dobru utakmicu i pravi derbi. Sarajevo ima dobar, jak kolektiv i pravog kapitena – Krstu Velkoskog. Šteta što je povrijeđen Mersudin Ahmetović. Ako dođemo do pobjede, a nadam se i vjerujem da hoćemo, to će biti kroz taj kolektiv. S druge strane, Željezničar ima dobrih pojedinaca. Znam ih sve, Ivana Lendrića je baš pravi igrač, a tu je i Semir Štilić. No, ja bih ipak ostao na svom Sarajevu", istakao je Hadžibegić, koji se u razgovoru za sarajevski list dotakao i svjetske teme broj jedan – pandemije korona virusa.

Konkretno, Hadžibegić je govorio o gradu u kojem živi.

"Ovdje nikada nisu ukinuli vanredno stanje. Međutim, sad je ono vraćeno na ona martovska ograničenja kada je svima bila zabrana kretanja. Možeš izaći iz kuće samo sat vremena dnevno, i to uz potvrdu. Ispuniš formular on-line, potpišeš, što policija non-stop kontroliše... Jedina razlika sa martovskim restrikcijama je što sada rade škole i fakulteti, jer su uočili da je kod djece i studenata veliki zaostatak u savladavanju nastavnog programa. Takođe, ne rade prodavnice, restorani... Otvorene su samo prodavnice za prehrambene artikle. Jednostavno,  u Parizu je zbog koronavirusa alarmantno stanje... Država je zatvorena, pod policijskim satom i određenim mjerama kretanja sa obaveznim dozvolama do 1. decembra. I ja da bih otišao u Podgoricu na reprezentativno okupljanje moram dobiti dozvolu za putovanje", zaključio je Hadžibegić.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC