Gotovo!

Smijenjen Ljubiša Tumbaković: FSS je odlučio - Srbija je sada bez selektora!

Autor Bojan Jakovljević

Dosadašnji predvodnik srpske reprezentacije napušta tu funkciju.

Izvor: MN PRESS

Promjena, nova u srpskom fudbalu!

Ljubiša Tumbaković nije više selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

To je epilog današnje sjednice, održane u Kući fudbala, a očekuje se da FSS u narednim danima imenuje i njegovog nasljednika.

Kako prenosi portal ''Mozzartsport'', Ljubiša Tumbaković napušta selektorsko mjesto, a srpski fudbal će dobiti novog kormilara. Za sada se ne zna ko će to biti, a među glavnim kandidatima je Vladan Milojević, za kog bi moralo da se plati obeštećenje.

Pored nekadašnjeg trenera Zvezde, kao kandidati su se isticali Savo Milošević, ali i brojni drugi srpski treneri. Među imenima stranaca koji su se pojavljivali u domaćim medijima izdvajaju se Francuzi Arsen Venger i Remon Domenek, ali djeluje da nije realno da oni u ovom trenutku preuzmu nacionalni tim Srbije.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt

Pojedini mediji navode da je u pitanju sporazumni raskid saradnje, dok drugi tvrde da je FSS odlučio da smijeni dosadašnjeg selektora.

Tumbaković je bio neuspješan u baražu za Evropsko prvenstvo, gdje je u plej-ofu nacionalni tim poražen od Škotske. Taj meč je praktično i okončao njegov mandat na klupi, koji je trajao oko godinu i po dana.

Tumbaković je tokom trenerske karijere predvodio Partizan, atinski AEK, mnogobrojne timove u Aziji, a prije klupe Srbije bio je i na selektorskoj poziciji u Crnoj Gori.