• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nedavno ispali od Škotske, ali Nađ tvrdi: Srbija može ispred Portugala direktno na Mundijal!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Večito se zadovoljavamo malim stvarima"; kaže Albert Nađ.

 srbija-svetsko-prvenstvo-2022-ispred-portugal-direktno-albert-nadj-intervju Izvor: MN PRESS

Nekadašnji reprezentativac i fudbaler Partizana Albert Nađ izjavio je da je Srbiji mesto na Svetskom prvenstvu u Kataru.

On je istakao da "orlovi" mogu da se kvalifikuju direktno na Mundijal 2022. godine.

Možda će vas zanimati

Nađ se oglasio nakon žreba za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, na kojem je Srbija bila smeštena u grupu A sa Portugalom, Republikom Irskom, Luksemburgom i Azerbejdžanom.

"Ne vidim zašto se naša reprezentacija ne bi borila za prvo mesto u grupi i direktan plasman na Mundijal. Večito se zadovoljavamo malim stvarima, tako je bilo i sa onom čuvenom generacijom iz devedestih, imali smo Deju, Mihu, Peđu, Piksija, Jokana, Đuku, pa smo opet otišli na Svetsko prvenstvo preko baraža", rekao je Nađ.

"Svi govore o Portugalu kao apsolutnom favoritu, a ja bih podsetio da sa njima često odmeravamo snage u poslednje vreme i nisam video da su nas u nekoj utakmici toliko nadigrali. Uvek je bilo neizvesno i napeto. Bitno je samo da budemo maksimalno koncentrisani i da svaku utakmicu u kvalifikacijama shvatimo kao presudnu na putu za Katar. Biće to vrlo zanimljiva grupa”, objašnjava Nađ.

On je trenutno trener Teleoptika i kaže da je prijatno iznenađen kvalitetom terena na stadionima u Srpskoj ligi.

"Sve je to zasluga ljudi koji sede u rukovodstvu Fudbalskog saveza Srbije. Otkad je Slaviša Kokeza na čelu krovne organizacije, urađeno je zaista mnogo na planu infrastrukture na teritoriji cele zemlje. Tu mislim i na Beograd i na Vojvodinu, isto tako istočni i zapadni region.Naravno, uvek može bolje. Na nama je da svim snagama i svi zajedno učinimo sve što možemo da srpski fudbal nastavi da napreduje i da se razvija u pozitivnom smeru“, kaže Nađ.

Dodaje da sada iz ove trenerske perspektive potpuno drugačije posmatra stvari kada je reč o arbitrima i spornim situacijama.

"Dok sam bio igrač, razmišljao sam samo u jednom smeru. Sada vidim da ni sudijama nije lako. Gledaš sa strane i shvatiš da je neke situacije vrlo teško proceniti i u deliću sekunde doneti pravu odluku, a treneri po navici kukaju da su oštećeni", istakao je između ostalog Nađ.

(MONDO/Tanjug)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC