• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nađ optimista: Ronaldo je u godinama, Srbija može sa prvog mjesta u Katar!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Proslavljeni fudbaler i nekadašnji trener Partizana Albert Nađ, zadovoljan je ishodom žrijeba za Svjetsko prvenstvo i smatra da Srbija može sa prvog mjesta u grupi do direktnog plasmana u Katar.

 Albert Nađ kvalifikacije za Mundijal Katar 2022 Srbija Portugal Kristijano Ronaldo Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije dobila u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022 godine u Kataru takmičiće se u grupi A u kojoj su još Portugal, Irska, Luksemburg i Azerbejdžan.

Srbija će morati da preko Kristijana Ronalda i evropskih šampiona Portugala ide ka Mundijalu. Samo prvoplasirani tim ide na Svetsko prvenstvo direktno, dok će ekipa na drugom mestu otići u baraž. Tu će od 12 timova samo tri ići u Katar.

Možda će vas zanimati

Proslavljeni fudbaler i nekadašnji trener Partizana Albert Nađ je optimista kada su šanse Srbije da se nađe na Mundijalu u Kataru.

“Uvijek može da se diskutuje da li je iz nekog šešira mogao da padne lakši ili teži rival, ali je činjenica da smo dobili grupu po mjeri i da možemo ravnopravno da konkurišemo za direktan plasman na Svjetsko prvenstvo. Mi smo se i u ono zlatno doba jugoslovenskog fudbala, kada je naša reprezentacija bila prepuna igrača svjetske klase, mirili sa sporednom ulogom u kvalifikacijama i tek poslije baraža odlazili na velika takmičenja. Ne razumijem zašto je tako. Imamo kvalitet da pariramo svima, pa čak i Portugalu koji je aktuelni prvak Evrope i osvajač Lige nacija. U principu, svejedno je kako ćemo otići u Katar, ali bih lično volio da to bude u velikom stilu, sa liderske pozicije u grupi“, rekao je Nađ.

U razgovoru za Anadoliju nekadašnja radilica Partizana i reprezentacije Jugoslavije rekao je da je kolektivna igra oduvijek bila najveći problem u državnom timu Srbije.

“Reprezentacija nije klub, pozivaš one igrače koji su u datom momentu u najboljoj formi i oni se svega 7 ili 8 dana na okupu za dvije ili tri utakmice. To su specifične okolnosti koje same po sebi iziskuju i specifičan metod rada. Nama individualni kvalitet nikada nije bio sporan, ali je nedostatak timskog duha uticao da ostanemo bez nekih zapaženijih rezultata na velikoj sceni evropskog i svetskog fudbala. Drugim rečima, igrači nisu bili na onom nivou na kome igraju u svojim klubovima. Pojavila se sada vrlo talentovana generacija, vjerujem u te momke i uvjeren sam da će u predstojećim kvalifikacijama pokazati da je poraz od Škotske bio samo splet nesrećnih okolnosti“, istakao je Nađ.

Nije se Nađ uplašio ni strašnog Portugala koji u posljednjih nekoliko ciklusa bilježi sjajne rezultate i predvođen jednim od najboljih fudbalera u istoriji fudbala, nema namjeru da naredne godine siđe sa evropskog trona.

"Ne bih se bavio isključivo Kristijanom Ronaldom. On je već u ozbiljnim fudbalskim godinama, možda neće ni igrati na svom prepoznatljivom nivou. Vidim u posljednje vrijeme da ni u Juventusu ne blista na svakoj utakmici, nema onaj kontinuitet koji ga je krasio u čitavoj protekloj deceniji. Portugalci imaju u svojim redovima nekoliko vanserijskih fudbalera i sigurno je da njihova igra ne zavisi samo od prve zvijezde reprezentacije. Međutim, Srbija često odmjerava snage sa njima u kvalifikacijama za velika takmičenja i ne sećam se nijedne utakmice u kojoj su nas baš nadigrali. Sve su to bili neriješeni rezultati ili minimalni porazi naše reprezentacije. Bitno je da gledamo u sopstveno dvorište, da se dobro pripremimo, da budemo kolektiv i mislim da nam Svetsko prvenstvo neće izmaći“, smatra Nađ.

Izvor: MN PRESS

Od reprezentacija koje su u grupi sa Srbijom, Nađ je tokom reprezentativne karijere igrao samo sa Republikom Irskom.

"Bilo je to u kvalifikacijama za EURO 2000, posljednje kontinentalno prvenstvo na kome su naši fudbaleri uzeli učešće. Izgubili smo u Dablinu sa 2:1, ali smo uspjeli da se kvalifikujemo zahvaljujući onom antologijskom remiju na Maksimiru protiv Hrvatske. Irci su uvijek nezgodan rival, igraju čvrsto i disciplinovano. Okosnicu tima čine im igrači iz Premijer lige i Čempionšipa Engleske, to je taj ostrvski stil, borba do posljednjeg daha za svaki pedalj terena. Sjećam se i tada u Dablinu, bilo je svega… mnogo duela, mnogo trke, mnogo borbe. Sve ono što odlikuje njihove klubove i njihovu reprezentaciju. Atmosfera na tribinama je uzavrela, publika kao u transu svih 90 minuta, bodre svoje igrače bez obzira na rezultat i razvoj situacije na terenu“, rekao je Nađ i dodao:

“Iskreno se nadam da će do starta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo proći ova pošast sa koronom i da će stadioni na svim utakmicama biti ispunjeni do posljednjeg mjesta. Iskreno, ne plašim se Republike Irske i Portugala, u tim mečevima našim igračima nije potrebna neka posebna motivacija. Meni je bitnije da protiv Luksemburga i Azerbejdžana uđu maksimalno ozbiljno i koncentrisano i da ne dozvole da ih eventualni kiks protiv autsajdera udalji od prva dva mjesta u grupi. Uvijek se najteže dobijaju te utakmice kada unaprijed upisujete bodove“, zaključio je Nađ.

(MONDO/Anadolija)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC