Šta se dešava?

Nove zavrzlame u Seriji A: Edin Džeko bez trenera, ima li koronu ili ne?

Autor Bojan Jakovljević

Mediji tvrde da je trener Rome zaražen, iz kluba se ne oglašavaju.

Izvor: Tanjug/Alfredo Falcone/LaPresse

Poslije Juventusa, problemi sa korona virusom i u rimskom klubu.

Naime, u današnjem meču protiv Krotonea na klupi Rome neće sjediti Paulo Fonseka, koji juče nije otputovao s timom zbog stomačnih problema (gastroenteritisa).

Bar tako izgledalo je juče, mada su mediji na Apeninima otišli korak dalje i otkrili da je Portugalac zaražen korona virusom, iako se iz kluba nisu oglasili po ovom pitanju.

A sve je počelo dolaskom novog sportskog direktora "vučice" Tijaga Pinta u Rim. Pintu je ranije u decembru utvrđeno da je zaražen virusom, zbog čega nije mogao ranije da preuzme novu funkciju na "Olimpiku".

Ipak, izgledalo je da se oporavio i Portugalac je u rodnoj zemlji testiran i ispostavilo se da je prebolovao virus, odnosno test je bio negativan, što je značilo da može da otputuje u Italiju i krene s radom. To se i desilo.

Ali, po dolasku u Rim ponovo je testiran, a ovaj put test je bio pozitivan! Bar tako tvrde novinari "Gazete delo Sport".

Problem se pojavio u međuvremenu jer je Pinto bio u kontaktu sa Fonsekom, ali i igračima Rome, pa postoji mogućnost da je i neko od njih zaražen.

Trener Fonseka održao je pres konferenciju pred utakmicu, ali onda se nije našao među putnicima na aerodromu "Fjumićino", te je saopšteno da će Edina Džeku i saigrače danas predvoditi njegov pomoćnik Nunjo Kampos.

Iako su i igrači u međuvremenu testirani, još uvijek se čeka na rezultate, pa postoji mogućnost, u slučaju novih pozitivnih slučajeva, da danađnji meč Krotone - Roma (15.00) uopšte ne bude odigran u predviđenom terminu.