• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdanu prija da bude šesti igrač: Ja sam vođa drugog tima - to je zabavno!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srpski košarkaš se odlično snašao na početku prve sezone u Atlanti.

 Bogdanu Bogdanoviću prija da bude šesti igrač: Ja sam vođa drugog tima - to je zabavno! Atlanta NBA Izvor: Tanjug/AP Photo/Brett Davis

Bogdan Bogdanović je do skoro bio jedna od najvećih zvijezda Sakramenta, ali nakon što je taj tim napustio razočaran ponašanjem prema njemu, uloga u ligi se promijenila. Sada je ''upao'' u organizovani sistem Lojda Pirsa koji ga koristi na specifičan način.

Iako je Bogdanović ponovo jedan od najboljih u timu, on je rezervista Atlante i čovjek koji je zadužen za minute kada na terenu nije prva postava ekipe. Specifično, ali Srbinu ne smeta.

Možda će vas zanimati

Zapravo, Bogdan se dobro uklopio u novu ulogu. I veoma mu se sviđa da igra na taj način.

''Osjećam se dobro zbog toga. Trener Lojd Pirs mi daje da budem vođa drugog tima, tako ja to osjećam. Mislim da sam ja šesti igrač tima. Lako je igrati pored Janga, on privlači toliko pažnje da vama i svim ostalim saigračima ostavlja otvorene šuteve'', priča Bogdanović.

Trener od njega traži da bude lider na terenu i da ekipi donosi drugačiju dimenziju košarke. Ne zvuči lako, ali se Bogi snalazi.

''Dobijam da vodim igru, da organizujem napade za sebe ili druge. Još uvijek shvatamo kako to ide, mislim da možemo da budemo samo bolji. Imamo mnogo talenta, fantastičnu grupu mladih i iskusnih igrača. Lijepo je biti ovdje, zabavno mi je'', otkriva nekadašnji igrač Partizana i Fenerbahčea.

Prethodnih godina je uglavnom bio centralna figura svojih timova, a sada mu nije namijenjeno mjesto startera u ekipi Atlanta Houksa.

''Svi vole da počinju utakmice, iskreno. Većina trenera u startnoj petorci koristi najbolje igrače. Ja nikada neću reći 'Moram da počnem utakmicu' treneru. Ako me stavi u poziciju da igram 10 minuta, probaću da izvučem najviše iz toga. Ako budem igrao pet minuta, nema veze, igraću pet. To je njegova odluka i njegov posao. Bitnije je dobro zatvoriti utakmicu nego ko će je početi'', govori srpski as.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC