• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdan na Tviteru saznao za trejd: Sakramento me je izdao, radili su iza mojih leđa!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srpski košarkaš je prezaodovljan u novom timu.

 Bogdan Bogdanović na Tviteru saznao za trejd: Sakramento me je izdao, radili su iza mojih leđa! Izvor: Tanjug/AP Photo/ Brandon Dill

Zbog svega što se prethodne jeseni dešavalo na relaciji Sakramento Kingsi - Bogdan Bogdanović - Milvoki Baksi, mogao je da propadne jedan od najvećih ugovora u istoriji NBA lige. Klubovi su se dogovorili, ali srpski bek se nije preselio tamo gde je prvobitno javljeno.

Bio je, kažu to oni koji su najbolje upućeni, velika želja prve zvezde Baksa! Janis Adetokunbo je želeo da u timu ima Bogdana Bogdanovića, sjajnog šutera koji bi povećao šanse za borbu oko NBA prstena. Nije ga dobio, pa je Milvoki opravdano strepeo da će grčki superstar ''dići sidro''.

Možda će vas zanimati

Na njihovu sreću, to se nije desilo. Prva zvezda tima je ostala i potpisala novi ugovor, a šta se desilo sa Bogdanom? Ispalo je kao da je ''ohladio '' Milvoki, a zapravo...

''Nisam znao šta se događa. Nisam bio siguran šta se dešava u tom trenutku'', rekao je Bogdanović, opisujući svoje stanje u trenutku kad je saznao da je trejdovan u Milvoki.

Komplatna situacija u ligi je bila zbunjujuća. Sakramento je dobio novog generalnog menadžera, Milvoki je želeo još jednu zvezdu i desilo se da timovi pregovaraju iza leđa srpskom asu. Na kraju je Milvoki kažnjen zbog toga, a nekadašnji igrač Partizana i Fenerbahčea se preselio u Atlantu.

''Nisam bio pogođen trejdom. Zabolelo me je što se sve desilo bez mog znanja. Osetio sam se izdano'', rekao je srpski košarkaš u emotivnoj ispovesti.

Bogdanović je otkrio čak i da ga je Sakramento ubeđivao da je on veliki i važan deo tima nakon što je Vlade Divac dobio otkaz, ali to nisu pokazali postupcima. Iskoristili su prvu priliku da ga se reše i da u zamenu dobiju što više, pre nego što on postane slobodan da izađe na tržište.

''Kada se neko tako ponaša, prestanete da mu verujete, znate? To je bilo malo nepravedno, u mojoj zemlji je u tom trenutku bilo dva sata iza ponoći. Počeo sam da se pitam kako to mogu da mi urade? Celog leta sam razgovarao sa svojim agentom, znali smo da čekamo ponude, da ćemo pokušati na tržištu ukoliko Sakramento ne napravi prvi korak'', ističe sadašnji igrač Atlante.

Bogdan je prijatelj sa jednim od braće Adetokunbo, ali nije postojao kontakt između njih, a da se bavio ovih trejdom. Jednostavno, srpski košarkaš je čekao vesti sa ''pijace'', kako bi video gde će igrati. I malo se uplašio, jer su se stvari zakomplikovale.

''Mislio sam da se sve svodi na to - stigne ponuda - Kingsi odgovore ili ne odgovore. Shvatio sam da nije baš tako'', govori jedan od najboljih srpskih igrača i otkriva detalje o prijateljstvu:

''Mismo prijatelji, Tanasis i ja. Pričamo povremeno, jednom mesečno, jednom u dva meseca. Nije bilo govora o mom odlasku tamo, samo o nekim privatnim stvarima. Oni su profesionalci, ja sam profesionalac, to poštujemo jedni kod drugih.''

Upravo u to vreme, Bogdan Bogdanović se borio protiv korona virusa.

''Bilo je stvarno stresno. Imao sam virus, oporavio se i počeo da treniram u Srbiji. Nisam imao jake simptome, samo sam želeo da budem u što boljoj formi, što pre'.'

A kada je konačno mogao da sasluša ponude ostalih timova, Bogdanović više nije želeo da bude u Kingsima.

''Svidelo mi se šta je Atlanta nudila. U tim trenucima sam pomislio da me oni žele. Nadao sam se da Sakramento Kingsi neće poslati identičnu ponudu'', zaključio je srpski košarkaš.

Bogdan Bogdanović se preselio u Atlantu, gde mu trener beskrajno veruje i gde je jedan od najitnijih igrača tima. Iako šansu dobija sa klupe, njegova minutaža i uloga u ekipi su ogromne.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC