Ostaje u Derventi

Okončana trenerska saga u m:tel Prvoj ligi RS: Lazarević ostaje trener Tekstilca

Autor Bojan Jakovljević

Ništa od selidbe iskusnog stručnjaka na klupu Podrinja iz Janje.

Izvor: Promo/FK Tekstilac Derventa/Nikola Kulaga

Prethodnih nekoliko dana trajala je saga u koju su bile uključene tri strane: Tekstilac iz Dervente, Podrinje iz Janje i trener Mile Lazarević.

Naime, nakon što je ugovor između Tekstilca i njihovog dosadašnjeg trenera Lazarevića istekao po završetku jesenjeg dijela sezone u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske, pojavila se vijest da će iskusni stručnjak preuzeti kormilo prvoligaša iz Janje.

Iz FK Podrinja čak su se na Fejsbuk stranici pohvalili činjenicom da se u klub vraća Lazarević, koji je ubrzo zatim demantovao da je postignut dogovor.

"Predsjednik Mujo Bogaljević me zvao, ali sam im rekao da me više ne zovu. Nema šanse da prihvatim ponudu Podrinja. Niti sam preuzeo Podrinje, niti smo pravili ugovor. Neko je objavio kada me je vidio da sam bio na treningu, ali to nema nikakve veze sa zvaničnim preuzimanjem. Zvanično je kada se potpiše ugovor i klub se oglasi, sve do tada su spekulacije", poručio je Lazarević u razgovoru za "Sport Bijeljina".

Tekstilac je u međuvremenu počeo pripreme pod vođstvom Dejana Plisnića, koji je radio sa ekipom do dolaska novog trenera. Kako se na kraju ispostavilo, novog imena neće biti, nego će "krojače" i na proljeće predvoditi 60-godišnji Lazarević.

Dogovor dvije strane o produženju saradnje je postignut, pa će Lazarević i na proljeće sjediti na klupi Tekstilca, koji je prvi dio sezone okončao na šestom mjestu m:tel Prve lige RS.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.