• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Modriča počela pripreme za nastavak Prve lige RS: Pomrsićemo mnogima račune u godini kad slavimo vijek postojanja!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbaleri Modriče počeli su pripreme za proljećni dio Prve lige Republike Srpske, a trener "uljara" Dario Purić je obećao da će ostati barem na četvrtom mjestu na tabeli.

 FK Modriča Alfa počela pripreme za proljećni dio Prve lige RS 2021. (FOTO) Izvor: MONDO/Vito Mrkonjić

Četvrtoplasirani tim Prve lige RS upalio je motore, a trener Modriče Dario Purić saopštio je plan priprema.

"Čitave pripreme odradićemo na našim pomoćnim terenima koji su u kvalitetnom stanju. Naravno, sve pod uslovom da ne bude dubok i dugotrajan snijeg. Radićemo na postizanju fizičke spreme, a onda slijede kontrolne utakmice", rekao je Purić.

Možda će vas zanimati

U planu je šest pripremnih mečeva uključujući i "generalku" protiv Tekstilca u Derventi.

"Imamo 30.januara kontrolu u Bijeljini protiv Radnika. Igraćemo protiv Odžaka 6.februara, sedam dana kasnije sastaćemo se sa Zvijezdom iz Gradačca. Planirali smo 20.februara igrati protiv Orašja, četiri dana kasnije sastaćemo se sa Gradinom iz Srebrenika, a generalka je 27.februara u Derventi protiv Tekstilca. Ostaćemo gdje smo sada, na četvrtom mjestu, a možda budemo i bolje plasirani", dodao je šef struke Modričana.

Jedan od fudbalera koji su ponikli u Modriči Petar Miljević uvjeren je da će na proljeće njegov tim igrati još bolje nego u prvom dijelu sezone.

"Očekujem da ćemo pokazati da smo bolji nego što smo bili jesenas, da ćemo pomrsiti račune mnogima. Zadovoljan sam i svojim učinkom, a znam da mogu biti daleko bolji".

Sportski direktor kluba Dragan Stević govorio je o zimskom prelaznom roku.

"Otišao je golman Miloš Ćuruvija, pa lijevi bek Ognjen Obradov i štoper Stefan Ignjatović. Naši igrači su dobro poznati štoper Vlado Koprivica, pa lijevi bek Lazar Vuković iz Beograda i njegov sugrađanin Vukan Kovač kao vezni, a vraća nam se i Stefan Pljevaljčić, zadnji vezni igrač. Tragamo još za jednim kvalitetnim štoperom i klasičnim gol igračem. Očekujemo da sa njima imamo bolji učinak nego što je bilo jesenas, a bilo je solidno", izjavio je Stević.

Izvor: MONDO/Vito Mrkonjić

Predsjednik Modriče Petar Jelić uveo je lijepu praksu da se u zimskom periodu ne strahuje za sudbinu kolektiva. Visoki plasman donio je sigurnost.

"Rezultati su takvi da smo igrali možda i najljepši fudbal. Imamo izuzetnu efikasnost i na svakoj utakmici imamo po 12 i 13 igrača ispod 21 godine starosti. Težimo tome da se igra lepršav fudbal sa dosta poletaraca. Bilo je dosta prometno oko odlazaka i dolazaka. Nismo imali imperativ ulaska u Premijer ligu BiH, ali bez stresa ulazimo u nastavak sezone i po kvalitetu mjesto nam je među dvije ili tri ekipe u Prvoj ligi Republike Srpske", rekao je Jelić.

Iako je jedna od najmlađih ekipa u Srpskoj, Modriča ove godine proslavlja vijek postojanja.

"Počinjemo pripreme za obilježavanje 100 godina kluba. Pokušaćemo taj vrijedni jubilej da obilježimo nizom manifestacija koje će trajati nekoliko mjeseci. Formiraćemo ovih dana Komisiju koja će sve to pripremiti. Nadamo se podršci rukovodstva Republike Srpske, jednog broja ministarstava, kao i naše lokalne zajednice. Moramo biti na nivou vrijednog jubileja", zaključio je prvi čovjek "uljara".

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC