• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji strijelac m:tel Prve lige RS Mitar Trifković za MONDO: Nadisao sam se korone!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbaler koji je pred početak sezone bio zaražen korona virusom, zbog čega je kompletan tim Alfa Modriče morao u izolaciju, na kraju jesenjeg dijela prvenstva najbolji je strijelac i jedan od najzaslužnijih što je njegov tim u vrhu tabele!

 Najbolji strijelac m:tel Prve lige RS Mitar Trifković za MONDO: Nadisao sam se korone! Izvor: AlekBatoAtic@Photography Studio/Aleksandar Atic

Mladi, 23-godišnji fudbaler Alfa Modriče Mitar Trifković u potpunosti je obilježio jesenji dio sezone u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske.

Igrač kojem nije primarni zadatak da trese protivničke mreže, u prvoj polusezoni na 15 mečeva postigao je devet golova, te osim što je najbolji strijelac prvoligaškog karavana Srpske, najbolje je i ocijenjeni pojedinac u MONDO rubrici Tim kola.

Možda će vas zanimati

Ne bi to bilo ništa čudno da mladić, rođen u Doboj 1997. godine, pred početak sezone nije bio zaražen korona virusom, zbog čega je morao da pauzira s treninzima, a sa njim i kompletan tim Alfa Modriče, zbog čega je trener nekadašnjeg šampiona BiH Dario Purić bio u velikim problemima tokom trenažnog procesa, odnosno njegovog finiša, u najvažnijem dijelu, kada je trebalo udariti "glazuru" na sve ono odrađeno tokom priprema za prvenstvo.

Ipak, čim se oporavio, krenula je serija pogodaka.

"U šali često kažem da sam se 'nadisao korone' prije početka sezone, pošto sam bio zaražen, a onda sam počeo da rešetam mreže. Cijela ekipa izbaci pojedinca, a ova polusezona pripala je meni. Ekipa je mlada, u vrhu smo i možemo svi zajedno biti zadovoljni", kaže Trifković na početku razgovora za MONDO.

Izvor: AlekBatoAtic@Photography Studio/Aleksandar Atic

Sjajni vezista nastupio je na svim utakmicama u prvom dijelu prvenstva, odigrao 1.279 minuta, što znači da se svakih 142 minuta upisivao u strijelce (dva gola postigao iz penala).

"Mislim da je ovo kruna mog rada u posljednjih dvije-tri godine, mada sam u fudbali cijeli život. Godi mi titula najboljeg strijelca lige na polusezoni, ali to je motiv i da nastavim dalje u istom ritmu."

Sa osam bodova u MONDO Timu kola, zimsku pauzu dočekao je na vrhu naše tabele. Slijede Danko Segić iz Ljubića sa sedam bodova, Draško Lolić (Kozara) i Danilo Šipovac (Leotar) sa po šest...

"Pratim redovno MONDO i da budem iskren, često mi drugovi pošalju članak i sve ono što se piše u vezi sa mnom. Rubrika je odlična, naravno i to pratim i lijepo je vidjeti svoje ime na vrhu, kako strijelaca, tako i lidera po broju bodova u Timu kola", srećan je Trifković zbog sjajnog učinka u sezoni.

Izvor: Promo/FK Kozara Gradiška

Ističe da je odlična ideja bila da se prvoligaško društvo Srpske proširi na 16 klubova.

"Liga je proširena, i neka je. Mnogi fudbalski centri koji nisu bili tu prethodnih godina, opet su u najvišem rangu. Mislim da Rudar Prijedor ima najbolju ekipu i uslove za rad, pa su po meni oni najbliži ulasku u m:tel Premijer ligu BiH", rekao je Trifković, a zatim se osvrnuo na nesrećan poraz njegove ekipe u Prijedoru.

Tada je, u okviru četvrtog kola, Alfa Modriča vodila 2:1 do 93. minuta, a onda je doživjela poraz. "Rudari" su postigli dva pogotka u nadoknadi i upisali trijumf, koji im je dao krila da kasnije krenu sa uspješnom serijom i dođu do jesenje titule.

Nije to bio jedini meč u kojem je mlada ekipa iz Modriče izgubila bodove i pobjede u finišu. Na još nekoliko susreta dozvolili su rivalu da se raduje u posljednjim trenucima, a da nije bilo tih kikseva, klub iz grada pod Majnom bio bi još bolje plasiran. Mada, ni četvrto mjesto nije nimalo loše.

"Mada smo ih imali u gostima, ni dan danas ne znamo kako smo ispustili 2:1 u nadoknadi vremena. Možemo samo reći da smo možda još 'zeleni i neiskusni i da je to glavni razlog."

Izvor: AlekBatoAtic@Photography Studio/Aleksandar Atic

Dobre partije u dresu Alfa Modriče sigurno su magnet za jače klubove, tako da nisu izostala interesovanja, ali i ponude, iz višeg ranga bh. fudbala, ali i klubova iz okruženja.

Iako ga ugovor sa Modričanima veže do ljeta 2021. godine, nije nemoguće da ranije promijeni sredinu.

"Moji planovi su da napredujem, da odem korak dalje nego što sam sada. Bilo je već kontakata sa klubovima iz BiH i Srbije, pa ću vidjeti šta dalje i donijeti odluku koja će, nadam se, biti najbolja za moju budućnost", zaključio je Trifković.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC