Kontrola

Zvezda spremna za evropsko proleće: Nisu pobedili Šahtjor, ali su položili Stankovićev test!

Autori Bojan Jakovljević Nebojša Šatara

Ukrajinci su imitirali Milan, a fudbaleri Zvezde bili bolji rival.

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je položila test! Dejan Stanković je na teren poslao najbolji tim, spreman za prolećni deo prvenstva, a ekipa mu je pokazala da može da igra i protiv velikih evropskih ekipa.

Šahtjor je, možemo slobodno reći, izvukao 0:0 na ovom meču jer su crveno-beli bili bolji rival.

Fantastičan meč odigrali su srpski i ukrajinski tim. Nažalost, nije bilo golova, a iako deluje kao floskula, smao su oni falili u Turskoj!

TOK MEČA

KRAJ! Odličan poslednji meč Crvene zvezde u Turskoj. Nekoliko sjajnih prilika protiv Šahtjora nije naplaćeno, pa je generalna proba završena bez pogodaka (0:0).

84. minut - Na teren će i Ričard Odada. On će zameniti Mirka Ivanića, pa je sada kompletan vezni red drugačiji nego na početku meča. Šansu dobija i Radovan Pankov koji će igrati umesto Milunovića.

80. minut - Nova izmena u Crvenoj zvezdi. Aleksa Vukanović menja El Fardu Bena. Istovremeno, Milan Pavkov menja Falćinelija, koji je imao nekoliko odličnih prilika danas.

78. minut - Velika prilika i za Šahtjor. Najbolja u dosadašnjem delu meča. Tajson je pokušao, ali je Milan Borjan loptu odbio u korner.

76. minut - Nova neverovatna prilika za Crvenu zvezdu. Nakon što je Falćineli imao sjajnu priliku koju nije uspeo da iskoristi, na odbitak je natrčao Ben, ali su defanzivci Šahtjora stigli da ga izblokiraju. Čudo je kako srpski tim do sada nije zatresao mrežu.

69. minut - Najbolja šansa na meču! Milan Gajić je probio po desnom boku, centrirao po zemlji na penal, a tamo Dijego Falćineli imao dovoljno vremena da se namesti za šut. Ipak, fantastično je reagovao Trubin, koji je zaustavio udarac italijanskog napadača.

65. minut - Odmah izmena u Crvenoj zvezdi. Milan Rodić izlazi iz igre nakon dva udarca, a ulazi Marko Gobeljić. Gelor Kanga je na terenu umesto Nikolića.

64. minut - Bolno! Rodić i Patrik su se sudarili, udarac je bio koleno o koleno, a oobojica igrača su pala nakon kontakta.

61. minut - Odličan meč gledamo, i po kvalitetu i po tempu. Šteta samo što nema golova jer ova utakmica za sada liči na takmičarsku.

56. minut - Dijego Falćineli je odlično promenio stranu, Željko Gavrić je driblao, a zatim se namestio na udarac. Nije bio precizan, jer je lopta na putu do gola zakačila jednog od defanzivaca Šahtjora.

51. minut - Oštar start nad Milanom Rodićem. Levom beku srpskog tima je ukazivana pomoć, kratko je bio van igre, ali može da nastavi meč.

46. minut - Meč je nastavljen!

Ekipa Šahtjora će u nastavku meča igrati u potpuno drugom sastavu. To izgleda ovako: Trubin, Dodo, Stepanenko, Tajson, Markos, Dentinjo, Kornienko, Solomon, Patrik, Matvienko, Vitao.

IZMENE! Dejan Stanković je napravio dve promene. Njegoš Petrović je u igri umesto Sanoga, a Željko Gavrić je zamenio Bakajoka.

POLUVREME! Impresivna igra Crvene zvezde u prvih 20 minuta pokazala je da crveno-beli mogu da igraju sjajan fudbal i protiv velikih ekipa. Šahtjor se u nastavku meča konsolidovao, ali je opšti utisak da je ekipa Dejana Stankovića bila bolja tokom prvih 45 minuta.

44. minut - Milunović! El Fardu Ben ga je pogodio iz kornera, a visoki defanzivac nije uputio najbolji udarac. Iz dobre pozicije nije uspeo mnogo da namuči Pjatova koji upisuje još jednu intervenciju.

39. minut - Crveno-beli su bili odlični u prvih dvadesetak minuta, propustili su nekoliko dobrih prilika, ali sada i Šahtjor pokazuje kvalitet. Polako se oslobađaju pritiska i sve su opasniji po gol Milana Borjana.

28. minut - Prvi put je nešto ozbiljnije pripretio Šahtjor. Tete je bio u prilici, nakon što je Seku Sanogo izgubio loptu na dvadesetak metara od gola i stvorio šansu Ukrajincima.

20. minut - Zvezda igra kao u transu! Mirko Ivanić je pogodio prečku, što je četvrta odlična prilika za ekipu Dejana Stankovića. Ukrajinski tim je u potpuno podređenom položaju za sada!

17. minut - Kakva šansa za Zvezdu! Ben je uposlio Falćinelija, Italijanu je pobegla lopta, a Veljko Nikolić je natrčao na nju. Sa samo nekoliko metara nije uspeo da savlada Pjatova!

15. minut - Nova dobra prilika za Crvenu zvezdu. Pretio je Dijego Falćineli, ali njegov udarac je više ličio na centaršut. Na drugoj stativi je bio El Fardu Ben, ali nije uspeo da stigne loptu i sa samo nekoliko metara je pošalje u gol!

4. minut - Ponovo je Aksel Bakajoko na levoj strani terena. El Fardu Ben igra desno, dok je Mirko Ivanić u sreidni. Iako je najavljeno da se Francuz najbolje snalazi uz desnu aut-liniju, Dejan Stanković ga često koristi na suprotnom kraju terena.

2. minut - Odmah velika šansa za crveno-bele! Pogrešili su igrači ukrajinskog tima, Ben je povukao kontru, uposlio Falćinelija, ali je njegov udarac zaustavio Pjatov.

1. minut - Meč je počeo!

SASTAVI

Crvena zvezda: Borjan - Gajić, Degenek, Milunović, Rodić - Sanogo, Nikolić - Ivanić, Ben, Bakajoko - Falćineli

Šahtjor: Pjatov, Krivtsov, Marlon, Tete, Majkon, Siprijano, Bolbat, Konopljanka, Bondar, Fernando