Fudbal

Velika frka u Bajernu - saopštenje protiv trenera: Opet "puca" u šampionu Evrope!

Autor Bojan Jakovljević

Ponovo je burno u svlačionici prvaka Njemačke i oko nje.

Izvor: Tanjug/AP/Michael Sohn

Ponovo je frka u Bajernu!

Trener Hansi Flik rekao je u subotu medijima da planira da raskine ugovor sa Bavarcima na kraju sezone, a klub se u nedjelju tim povodom oglasio saopštenjem i osudio taj istup šefa stručnog štaba.

"Bajern osuđuje jednostrano obraćanje Hansija Flika i nastaviće pregovore prema dogovoru poslije utakmice u Majncu", navedeno je.

Podsjetimo da smo sličnu "sapunicu" imali i prošle godine, kada su se vodili burni pregovori o novom ugovoru golmana i kapitena, Manuela Nojera.

Flikov ugovor bi trebalo da traje do 2023. godine, a svoju namjeru da ode ozvaničio je nekoliko dana poslije eliminacije iz Lige šampiona u dvomeču sa Pari Sen Žermenom.

Trener koji je Bajern vodio do titule prvaka Evrope već je zvanično obavijestio vrh kluba da hoće da ode, a tada je dogovoreno da svi zajedno usmjere fokus ka utakmicama koje dolaze, protiv Bajera (20. aprila) i Majnca (24. aprila), da ne bi remetili koncentraciju ekipe.

Međutim, Flik je izašao i javno potvrdio da hoće da ode, a mnogi ga vide kao nasljednika Joakima Leva na klupi reprezentacije. Selektor "pancera" napustiće reprezentaciju poslije Evropskog prvenstva ovog ljeta.

Takođe, dugo se nagađa da je Flik u lošim odnosima sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem, kao što mediji odavno tvrde da je trener Lajpciga Julijan Nagelsman veliki favorit da sjedne na klupu najvećeg njemačkog kluba.

Tagovi

BM