• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osvojio 6 trofeja, zgromio Zvezdu i odlazi zbog jednog čoveka: Kako je Bajern propustio šansu da stvori moćnu dinastiju!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Drugi put da je trener problem, a problema nema...

 hans-diter-flik-bajern-sukob-hasan-salihamidzic. Izvor: MN PRESS

Hans-Diter Flik neočekivano je seo na klupu Bajerna u novembru 2019. godine i od ovog tima napravio mašineriju koja je pokorila Evropu.

Možda će vas zanimati

Njegov tim igrao je najdirektniji fudbal u ovom veku, osvojio je sa njima već šest trofeja i verovatno će i sedmi, međutim Flik je nakon ovonedeljne pobede nad Volfsburgom (3:2) saopštio da na kraju sezone napušta Alijanc arenu.

Vrlo izvesno je da će Flik preuzeti reprezentaciju Nemačke, pošto Joahim Lev odlazi nakon Evropskog prvenstva, a već je njemu bio pomoćnik na klupi "elfa" i zna kako je osvojiti Mundijal.

Ipak, da li bi napustio Bajern da mu nije narušen autoritet i svlačionica?

Nemački "Sport1" objasnio je da je glavni krivac za loše stanje u klubu sportski direktor Hasan Salihamidžić s kojim je Flik već duže vreme u lošim odnosima, a nije ni prvi.

Prethodno je Niko Kovač istakao da sa Bosancem ne može da se radi, da vrši preveliki pritisak na trenere i u "sve se meša", verovatno prema instrukcijama ljudi iznad njega, a Flik to više nije želeo da trpi i suprotstavio mu se.

Hasan Salihamidžić na meču Zvezda - Bajern 0:6.
Izvor: MN PRESS

"On obožava igrače i klub, ali ne može više da radi sa Salihamidžićem, jednostavno nema izbora. Flikov odlazak, ako ga Uprava odobri, imaće velike posledice za klub. Ceo svet će se pitati da li je Bajern postao klub koji ne može svom treneru da osigura kontinuitet rada - Anćeloti, Kovač i sada Flik. Da li je zaista uvek kriv trener? Bajern trenutno može da sanja o tome da izgradi uspešnu eru s jednim trenerom, Flik je imao potencijal, ali je potrošen", piše u izveštaju "Sport 1".

"Sada je besan jer nema drugog izbora nego da ode iz kluba u kojem ga ne podržavaju".

Za sada se nagađa da su Maks Alegri i Julijan Nagelsman najozbiljniji kandidati za "užarenu" klupu Bajerna, ali pitanje je da li će pristati kada već znaju kakav je budući poslodavac.

Ipak je Salihamidžić oterao čoveka koji je u 81 meču ostvario 67 pobeda (!?).

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC