• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borusiji uzalud i Holand, Kimih sa zemlje "oteo" Superkup! Peti trofej za Flika u tri mjeseca!

Autor mondo.ba

Norvežanin asistirao i dao gol za izjednačenje, ali je zahvaljujući golu Jošue Kimiha minhenski Bajern stigao do trofeja Superkupa Njemačke.

 Superkup Njemačke - Bajern - Borusija 3-2 Peti trofej Hansi Flik Izvor: Alexander Hassenstein/Getty Images Europe

Peti trofej za tri mjeseca!

Hans Diter Fliknakon osvajanja Bundeslige, Kupa Njemačke, Lige šampiona i Superkupa Evrope osvojio je i  trofej njemačkog Superkupa.

Bajern je u srijedu uveče na Alijanc Areni ispustio 2:0 protiv Borusije, ali mu je u finišu meča trijumf donio Jošua Kimih, momak koji je nebrojeno puta pokazao da može da igra sve, a ove večeri da može da da gol i kada je to nezamislivo.

Marvin Hic odbranio je njegov pokušaj nakondodavanja Levandovskog, a onda je "univerzalac“ Bajerna u padu, praktično sa zemlje nekako „šutirao“ lijevo i pogodio za pobjedu 3:2.

Bajern – Borusija Dortmund 3:2 (2:1)
/Toliso 18, Miler 32, Kimih 82 – Brandt 39, Holand 55/

Do tog 82. minuta bila je ovo priča o povratku Borusijeposlije minusa od dva gola , ali umjesto preokreta, Bajern je stigao do svog četvrtog Superkupa i tako se izjednačio po broju trofeja upravo sa Borusijom Dortmund.

Toliso gotovo sa gol-linije i Miler poslije dobrog skoka i gola glavom donijeli su Bajernu prednost i tako krunisali inicijativu koju su Bavarci imali u prvom poluvremenu, sve do 39. minuta i greške koja ih je skupo koštala.

Fudbaleri Borusije presjekli su pas Pavara i njegovu grešku kaznili munjevitom akcijom koju je pogotkom završio Julijan Brandt poslije asistencije Erlinga Brauta Holanda.

Norvežanin je bio neprimjetan na duelu sa Augzburgom, što je "milionere" koštalo rezultata, ali u srijedu uveče ponovo je proradio, na žalost navijača Srbije, sa kojom će Norveška sastane za osam dana u baražu za EURO.

Holand se nekoliko puta iznervirao tokom meča jer su njegovi saigrači propuštali priliku da ga uposle okomitim pasom, a kada su to konačno učinili stigao je i pogodak.

Norvežanin je u 55. minutu izjednačio na 2:2 i vratio sve na početak.

Izvor: Sven Hoppe/dpa-Pool

Ko zna šta bi se dešavalo do kraja, da Lusijan Favr nije odlučio da izvede Holanda u 68. minutu, odnosno čak petoricu igrača zamijeni u razmaku od devet minuta, ali činjenica je da to nikako nije urodilo plodom.

Upravo suprotno!

Samo četiri minuta nakon što je Švajcarac poslao na klupu i strijelca prvog gola, Julijana Brandta, Bajern Minhen stigao je do novog pogotka. Onog odlučujućeg!

Sjevnula je kontra "tri na tri“, a Levandovski je uposlio Kimiha koji uz malo sreće, iz drugog pokušaja matira Hica za konačnih 3:2 i veliku pobjedu!

Bajern se tako revanširao Borusiji za poraz u prošlogodišnjem Superkupu i izjednačio se sa „milionerima“ po broju trofeja u ovom takmičenju.

Bavarci su povećali ukupan skor u "Der Klasikeru“, sada imaju 61 pobjedu, uz po 33 remija i pobjede Borusije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC