OTKAZ!

Rudar Prijedor bez trenera: Otkaz Borisu Saviću!

Autor Bojan Jakovljević

Lider m:tel Prve lige Republike Srpske potvrdio da je okončao saradnju sa dosadašnjim šefom stručnog štaba.

Izvor: MONDO/Vito Mrkonjić

Vodeća ekipa m:tel Prve lige Republike Srpske ostala je bez šefa stručnog štaba!

Poslije petog ovosezonskog poraza, a drugog uzastopnog (0:1 u komšijskom derbiju protiv Borca iz Kozarske Dubice), čelnici Rudar Prijedora odlučili su da sporazumno okončaju saradnju sa Borisom Savićem.

"Savić je sigurno jedan od najperspektivnijih mladih trenera u BiH i u naš klub je donio neke nove ideje i poglede na fudbal. Međutim, usljed loših rezultata u proljetnom dijelu sezone, došlo je do prekida saradnje. Fudbalski klub Rudar-Prijedor se šefu Saviću zahvaljuje na svemu što je do sada učinio za naš klub i želi mu puno sreće u nastavku njegove trenerske karijere. U narednim danima biće poznato ko će biti Savićev nasljednik na klupi Rudara", saopštili su Prijedorčani.

Podsjetimo, Rudar Prijedor u prvom dijelu sezone imao je samo jedan poraz, svi su "rudare" već vidjeli kao sigurne putnike u m:tel Premijer ligu BiH, ali ovog proljeća sve je krenulo nizbrdo i već su četiri puta teren napuštali pognute glave.

Ipak, prednost na tabeli i dalje je solidna, drugoplasirani Leotar zaostaje četiri boda, tako da u taboru "zeleno-crnih" nisu ništa željeli da prepuštaju slučaju i odlučili su se na smjenu Savića.

Na klupu Rudar Prijedora sjeo je prije nešto manje od godinu dana, 20. maja 2020, kada je naslijedio Igora Jankovića.