Fudbal

Stojan Vranješ odbacio navode Širokog Brijega: Jad, sramota, žalost... Lažima žele da prikriju loše rezultate trenera!

Autor Dragan Šutvić

"Ne želim da bacam mrlju na karijeru gospodina Karačića jer ukoliko istaknem neke stvari, garantujem da bi okončao svoju trenersku karijeru"

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Dan poslije derbija sa Borcem, koji je završen pobjedom Banjalučana rezultatom 2:1, oglasili su se iz Širokog Brijega saopštenjem za javnost, u kojem je, između ostalog, navedeno da je "kapiten Borca Stojan Vranješ poslije prvog poluvremena fizički nasrnuo na igrača Širokog Brijega Ivana Ikića, udarivši ga u vrat i potiljak".

Iz kluba sa Pecare tražili su pokretanje disciplinskog postupka i kaznu za lidera crveno-plavih, koji je u izjavi za sarajevski portal "Sportsport.ba" odbacio navode Širokobriježana.

"Jadno, sramotno i žalosno je da se klub koji je osvajao prvenstvo i Kup naše države spušta na ovako niske grane, te da dolijeva ulje na vatru. Ne sjećam se da su se oglašavali kada su se neke stvari dešavale na njihovom stadionu. Moram još jednom ponoviti radi bosanskohercegovačke javnosti da nisam nikog udario pa ni Ikića. Stojim iza svojih riječi. Široki Brijeg treba da analizira rad svog trenera koji svoje rezultate u posljednja četiri kola pokušava sakriti iza ovakvih lažnih stvari. Isto tako, ne želim da bacam mrlju na karijeru gospodina Karačića jer ukoliko istaknem neke stvari, garantujem da bi okončao svoju trenersku karijeru. Ne želim više da se oglašavam po ovom pitanju, a Širokom Brijegu želim sve najbolje u nastavku prvenstva", istakao je Vranješ.