Zaslužena pobjeda

"Spasio nas je golman, ogroman je pritisak": Vinko Marinović zadovoljan poslije sarajevskog derbija

Autor Nebojša Šatara

Trener Sarajeva Vinko Marinović čestitao je svojim igračima na ubjedljivoj pobjedi protiv gradskog rivala Željezničara u 28. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Izvor: Fena/Almir Razić

"Bordo" tim je na krilima raspoloženog Matijasa Fanima, koji je dva puta pogađao mrežu Želje, stigao do sigurne pobjede na "Koševu", koja je mogla da bude i ubjedljivija.

Marinović je poslije utakmice najprije istakao da je Sarajevo u prvom poluvremenu sa 2:0 napravilo veliki korak ka trijumfu, ali je onda početkom nastavka jedanaesterac mogao sve to da promijeni.

Na njegovu sreću, Adnan Kovačević je odbranio penal Semiru Štiliću.

"Prvo bih čestitao bih igračima, svi znaju koliko smo imali problema, igrači su dali veliki doprinos svi zajedno, imali smo veliki psihološki pritisak na ovoj utakmici, pa im opet samo mogu čestitati na kraju. Odigrali smo dosta dobro u prvom poluvremenu, poveli 2:0, ali u drugom smo dozvolili protivniku da ima penal i da se vrati i uvede meč u neizvjesnost, ali sjajnom intervencijom nas je spasio Kovačević. Tako da smo došli smo do trećeg gola, poslije su se situacije smjenjivale, bilo je prilika na obje strane. Ali, eto priveli smo utakmicu kraju i zasluženo pobijedili", rekao je Marinović.

Klub sa "Koševa" je ovim trijumfom preskočio Borac i vratio se na lidersku poziciju na tabeli sa dva boda više od Banjalučana na pet utakmica do kraja sezone.